От ГЕРБ внесоха предложение за законови промени, според които незаконно

...
От ГЕРБ внесоха предложение за законови промени, според които незаконно
Коментари Харесай

ГЕРБ с предложение за поправка в антикорупционния закон

От ГЕРБ внесоха предложение за законови промени, съгласно които нелегално добито имущество да може да бъде иззето и при прекъснато наказателно дело. Предлага се също периодите за конфискация, планувани в закона, да отпаднат.

В признатия антикорупционен закон е регламентиран едногодишен период за осъществяване на инспекция за нелегално добито имущество, откакто е открито доста противоречие в имуществото на проверяваното лице. В закона е планувано удължение на периода с още шест месеца.

Законодателната самодейност на ръководителя на Правната комисия и народен представител от ГЕРБ Данаил Кирилов идва дни откакто Върховният касационен съд в тълкувателно решение разгласи, че прекратяването на наказателното дело е безспорна спънка за внасяне на иск за гражданска конфискация.

С импортираните ремонти се цели заобикаляне на решението на съда, което има силата на закон и се предлага антикорупционната комисия да не е обвързана с никакви периоди. Това ще важи както за новия закон, по този начин и за висящи производства по предходния закон.

Данаил Кирилов показва в претекстовете, че по този начин ще може в цялостна степен да се отбрани държавния интерес и ще обезпечи потвърдената успеваемост на гражданската конфискация.

Внесената от ГЕРБ корекция в антикорупционния закон е трета по ред единствено в границите на тази година, отбелязва БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР