От ГЕРБ се съгласиха за отворено финансиране на политическите партии.

...
От ГЕРБ се съгласиха за отворено финансиране на политическите партии.
Коментари Харесай

Първи думи от ДПС след срещата с ГЕРБ за партийните субсидии

От ГЕРБ се съгласиха за отворено финансиране на политическите партии. И те са съгласни, че с 1 лева дотация няма по какъв начин партиите да финансират активността и акциите си. Това съобщи ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ пред публицисти, съобщи „ Фокус “.

„ Внесохме нашите оферти за субсидиране на политическите партии. ГЕРБ ни поканиха на среща, която се организира тази заран тук в Народното събрание “, изясни Карадайъ.



„ Според нас няма разлика сред 1 лева или 0 лева дотации на политическите партии, тъй като партиите с 1 лева дотации не могат да финансират нито активността си, нито акциите си. Затова ние предложихме американския модел на финансиране на партиите с 0 лева дотации на партиите. Втората тематика, която направихме в нашите оферти е да се сътвори фонд за създаване на детски градини и освобождение на такси в общинските и държавни детски градини. Като първата вноска във фонда да бъдат спестените средства от дотациите на политическите партии и както министър председателят господин Бойко Борисов предложи сред 0, 5 милиарда и 1 милиарда лева да има във фонда за създаване на детски градини, останалата част да се внесе с разпореждане на Министерски съвет “, уточни Карадайъ. Председателят на Движение за права и свободи разясни, че третото предложение, което от Движение за права и свободи са създали е да се освободят от Данък добавена стойност книгите и учебниците. „ Това беше предметът на нашата среща. От ГЕРБ се съгласиха за отворено финансиране на политическите партии. И те са съгласни, че с 1 лева дотация няма по какъв начин партиите да финансират активността и акциите си “, добави още Карадайъ.



Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР