От ГЕРБ са разтревожени, БСП остават политическата си съдба в

...
От ГЕРБ са разтревожени, БСП остават политическата си съдба в
Коментари Харесай

Предизборно: ДБ и ПП работят за коалиция, Възраждане очаква да е първа политическа сила

От ГЕРБ са разтревожени, Българска социалистическа партия остават политическата си орис в ръцете на гласоподавателите. Движение за права и свободи още веднъж резервираха безмълвие

Парламентарно показаните обединения към този момент се приготвят за присъединяване в идния предварителен избор и показват оптимизъм за бъдещите си резултати.

На фона на общия оптимизъм и възвишеност от ГЕРБ са разтревожени, осведоми.

„ Партиите втора година не съумяват да изпълнят главната си функция-не могат да образуват стабилно ръководство, което да реализира тези политики, които те са дали обещание на хората. Утре ще се появи глас, който ще каже, че са безсмислени и може би парламентарната народна власт въобще не е добър модел на ръководство.

Ще се опитаме да бъдем положителни, прагматични и да приказваме с хората. Основен акцент са професионалните общности. Ще търсим местни измерения на проблемите и опциите. Най-вече ще търсим тази политическа формула, която ще докара до съставяне на ръководещо болшинство в идващото Народно заседание “, уточни Томислав Дончев, който е заместник-председател на партията

За ГЕРБ правосъдната промяна също е приоритет, по тази причина Дончев попита не е ли допустимо – през февруари, когато няма да има предизборна акция, специалисти на партиите да се съберат и да обсъдят какво би трябвало да се промени.

Идея, отхвърлена от Политическа партия. Съпредседателят ѝ Асен Василев към този момент води договаряния с Демократична България, има категорично изискване това партньорство да се скрепи с документално съглашение и обрисува два лагера – на тези, които считат, че всичко случило се дотук е почти добре и на тези, които желаят смяна по „ верен път “:

„ Работим много интензивно с Демократична България, тъй че да се случи обединяване освен с тях, а и с всички други цивилен организации и партии, с които имаме обща визия за България. Целта е страната да тръгне напред. Има две различни визии за това по какъв начин би трябвало да наподобява тя “.

Успоредно с предизборната акция от Демократична България ще чертаят бъдещите си управнически обединения и водят договаряния с Политическа партия за предизборно обединяване.

Христо Иванов също приказва със угриженост за това, което следва.

„ Дали ще продължат политическите партии да отхвърлят да носят отговорност за ръководството на страната и ще я оставят на президента. На него му харесва тази работа и дава мандатите на себе си.

Ние ще формираме предизборни и следизборни конфигурации, които могат да дадат ясна вероятност и алтернатива на българските жители да гласоподават за ръководство, освен това не каквото и да е, а демократично и реформаторско “.

„ Възраждане “ потегля на изборите с огромни упоритости и с очакване за пренареждане на силите в Народното събрание. Лидерът Костадин Костадинов уточни, че имат упоритостта да станат първа политическа мощ.

„ Смятам, че една огромна част от избраниците разочароваха своите гласоподаватели. По тази причина не мога да се съглася, че резултатите ще бъдат почти същите. Няма да бъдат същите като на предходните избори

За нас е по-важно събирането на подписи за референдум за опазване на българския лев. Така че от момента, в който завърши работата на Народното събрание се концентрираме единствено върху тази задача. “

Българска социалистическа партия остават политическата си орис в ръцете на гласоподавателите, като не считат да трансформират нищо от до момента защитаваните позиции.

„ Продължаваме политиката си. Подкрепяме завършването на плана „ Белене “, поддържаме състезания, търгове, диалози за разширение на „ Козлодуй “. Избирателите ще решат кой какви планове ще поддържа в идващия парламент “, изясни Румен Гечев

Утре „ Български напредък “ привиква Изпълнителния си съвет, с цел да реши в какъв формат ще се яви на идните парламентарни избори, заяви Стефан Янев. Той е убеден, че групировката ще откри място и в идващия парламент:

„ Опитахме се да бъдем част от решенията, а не от казуса. За нас стои въпроса какъв брой по-добре ще се представим на тези избори. Най-малко двоен резултат спрямо предния път. Загубихме от това,че не влизахме в кавги, само че ние не търсим кавги, а устойчиви решения “.

Движение за права и свободи още веднъж резервираха безмълвие. Но последните работни часове на 48-ия парламент по този начин или другояче изтичат.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР