От ГЕРБ призоваха за прозрачност при изразходването на държавни средства.

...
От ГЕРБ призоваха за прозрачност при изразходването на държавни средства.
Коментари Харесай

Борисов за новото правителство: Те и велоалея няма да направят, защото ги е страх

От ГЕРБ приканиха за бистрота при изразходването на държавни средства. Това стана по време на брифинг в централата на партията. Според партията през последните месеци са изразходвани 7,8 милиарда лева

„ Всеки теглен лев от страната се изплаща от идващите генерации. Правителството на смяната дължи пояснение. Имаме отрицателен връх и в недостига на страната и недоброто обмисляне на държавните средства”, сподели Александър Иванов.

„ Загрижени сме. Казахме, че като съпротива ще желаеме бистрота, ще посочваме слабостите и сме подготвени, в случай че се изиска - да окажем помощ”, добави той.

„ Българите обедняват, бизнесите банкрутират. Призоваваме за незабавни ограничения по тази галопираща инфлация. Това с партии шах и разбори не няма по какъв начин да се случи”, разяснява депутатът.

„ Мерките по тематиката инфлация липсват. Ако имаше такива и те бяха работещи, ние първи щяхме да ги похвалим. Няма даже неработещи ограничения и това може би е най-притеснителното. За страдание няма и аспект нещата да се променят”, уточни Димитър Вучев.

Лидерът на партията Бойко Борисов от своя страна съобщи: " Днешната конференция е подбудена от разбор в " Сега ", който е доста стимулиран и прецизен. На базата на него излязоха всички тези цифри. Ако имам укор към сътрудниците, то не е, че играят шах, а че времето на ПР-а от дълго време мина. Те са в 11-ти месец, те са ръководещи ".

" Не може, до момента в който са били министри, да не са виждали тези цифри и тренда нагоре и да не са създали ограничения, с цел да се забави това... Така както ние сме го правили от самото начало. Има принадлежности и техники. Много работа е, само че 9 милиарда за декември и това да остане прикрито от обществото и да не се разяснява сега?! Рекордни разноски са това ", сподели още той.

" Да, и ние слагахме по 1 милиарда лв. за саниране, с цел да знаят дребните строителни компании, че следващата година ще работят и могат да си купят всичко, което изисква едно саниране. Слагали сме парите за строителство - компаниите, които купуваха на ниска цена метал. Затова настоявам, че след приказките си по нас тези хора няма да построят нищо заради страха, че в този момент при тези цени на метала всеки контракт ще им е нагоре ", добави Борисов.

" Те и велоалея няма да създадат. Чисто обективно, а субективно е, че ги е боязън, тъй като всички ние ще питаме за какво стопираха евтините контракти. Щеше в този момент да има път до Белград и до Велико Търново. Продължаваме да сме единствени без проект за възобновяване. 11 месеца тези хора бяха дружно ", посочи водачът на ГЕРБ.

" Искаме бистрота. Да кажат тези 9 милиарда къде ще идат. Помните, че предизвестих пенсионерите, че ще ги излъжат. Казаха им, че ще им дават по 120 лв.. Излъгаха ли ви? Излъгаха ви! И в този момент с тая инфлация 10 % дето върви... ще ви вземат и дребното ", добави той.

" Имам информация, че към този момент имало едно остро писмо, което било прикрито ", сподели Борисов.

" Ударът по Булгаргаз, който готвят, и реакцията през вчерашния ден на Стоянов, ме водят до размишления, че нещо желаят да вършат с Булгаргаз. Нормално, министър председателят, носещ цялата отговорност, да се подразни, в случай че му вдигнат по този начин цената на газа ", сподели Борисов и сподели графика с повишението на цената на газа.

" Виждате април-май. Няма по какъв начин стопански, финансов и енергиен министри, които са управлявали юни месец, да не почнат на мониторите им да излизат тези цифри. Това не е един месец и днеска КЕВР да ти го сложат. Няма по какъв начин от юни до септември да не виждат тренда. Няма по какъв начин тези хора да не са гледали телевизия. Ако не гледат, да нямат хора, които да им рапортуват какво става в Европа. Не може всеки ден да се приказва за руско-украинската рецесия... ", добави той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР