От ГЕРБ предлагат два варианта, с които държавата може да

...
От ГЕРБ предлагат два варианта, с които държавата може да
Коментари Харесай

ГЕРБ с два варианта за цената на горивата – падат с лев на литър

От ГЕРБ оферират два разновидността, с които страната може да закупува горивата на по-ниски цени.

" От 27 февруари разлика в цената сред сортовете " Брант " и уралския петрол съвсем няма - те се движат към 0%. От началото на войната цената на уралския петрол трагично пада - до минус 40% ", изясни Делян Добрев на брифинг в централата на партията и сподели графики на хода на цените през последните месеци.

Според него от началото на войната в Украйна българинът е мамен с 1 лев на литър, тъй като " Лукойл Нефтохим " преработва уралски петрол, а не " Брент ".

Добрев съобщи, че по тази причина от партията оферират две решения, с които не се нарушава конкуренцията, само че в това време пазарната цена ще се възстановява и ще падне на 2,50 лева на литър. 

Първото им предложение е БЕХ да конкурира компанията " Литаско ".

“Държавата ще купува от съветските барели, ще заплаща на " Лукойл Нефтохим " по 10- 20 стотинки и БЕХ ще получи горивата. Крайната им цена ще бъде 2,50. А БЕХ ще ги продава на бензиностанциите на 2,50 лева Така не се нарушава конкуренцията ", изясни първия вид той.

При вторият от ГЕРБ оферират да се постави данък в границите на 1 лв. преди преработката на горивото.

" Държавата го прибира в държавния бюджет  и оттова компенсираме 1 лев на литър за всеки - служебна кола, транспортна компания, тирове, автобусни превозвачи. Така се възстановява пазарната цена и пада на 2,50 ", разясни Делян Добрев и пресметна, че по този начин в страната ще влизат 3,5 милиарда лв. на година.

" От началото на войната ни мамят с 1 лев на литър гориво ", разгласи някогашният енергиен министър. По думите му има негоден механизъм на пазара на горивата, защото " Лукойл " няма конкуренция.

Според него страната ни използва 3,5 милиарда литра годишно гориво, което прави 3,5 милиарда лева на година. " И при двата механизма 3,5 милиарда лева ще останат при българските консуматори. При първият те въобще няма да ги платят, а при втория ще ги платят, само че незабавно ще им бъдат върнати ", добави Добрев.

​ " Въведохме ограничения и контролни измервателни уреди по бензиностанциите. Тези ограничения бяха анулирани от държавното управление " Орешарски ". Пак държавното управление на Бойко Борисов, второто, бе това, което вкара измервателни уреди за стягане на контрола. В тази връзка " Лукойл " е била подложена в годините на систематичен надзор, както от страна на Национална агенция за приходите, по този начин и от " Агенция Митници ", а и от други органи като Комисия за защита на конкуренцията ", разяснява Десислава Трифонова.

Бойко Борисов изрече съболезнования на фамилиите и околните на починалите в Бургас служители на реда и цитира изявленията на Дейвид Камерън и Виктор Орбан, които пристигнаха на крайници, с цел да видят границата на България с Турция.

" 320 млн. лева съм им оставил аз за външната граница. Ако не им стигат, да отидат да желаят в Европейски Съюз, ще им дадат, колкото желаят ", разгласи водачът на ГЕРБ и благодари на европейските водачи, които след срещата във Варна Турция пое ангажимент към целия Европейски Съюз да стопира целия миграционен поток. " За което пък аз и сътрудниците издействахме милиарди евро ", добави той.

" Тогава направихме по този начин, че вътрешните ни министри и по-късно пост по пост всеки часовой се знаеха по име. Всяка седмица се спираха или на Малко Търново или в Одрин. И спирахме още на границата миграционната вълна ", сподели още Борисов.

" И по тази причина постоянно съм благодарил и на Европейска комисия и на Ердоган. Това го споделям, тъй като има връзка и с  " Лукойл ". Странно за какво първата среща на Петков и Василев е била тъкмо с " Лукойл ". 3,5 милиарда лева на година изтичат от джоба на българина ", възмути се Борисов.

По думите му най-изгодното за Русия държавно управление е това на Кирил и Асен. " С техните операции надали не изглеждаха ястреби ", отсече той.

" Твърди се, че всеки трети снаряд в Украйна е български. Кого лъжем тогава с това, което беше признато, че няма да продаваме оръжие на Украйна? За да има медиатори. Защо казахме, че ще им поправяме военна техника? Аз не съм чул да са ни пратили нещо да ремонтираме до този миг. Защо поискахме дерогация за съветския нефт? ", попита водачът на ГЕРБ.

" Нека нашата рафинерия да работи, дано работят компаниите. Имаме дерогация. Защо България не се възползва от това, а единствено частниците се възползват? Вече трети ден ги запитвам посредством вас къде да отидем да подпишем проектозакона за 100% диверсификация от " Газпром ". Да подпишем същото и за " Лукойл ", изиска Борисов.

" Не съм клеветил Кирил Петков. Не желая да разясня завеждането на това дело. Да ръгаш публицисти и да караш малките екрани да вървят на друго място да те презаписват. Това различен някогашен министър председател не го е правил. Проблемът е към вас, тъй като вие го презаписахте. Той се изложи, ние го видяхме, само че след това на вашите видеоклипове го нямаше. И мисля, че Слави сподели задоволително по тематиката през вчерашния ден ", разяснява той.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР