От ГЕРБ обвиниха лидера на БСП Корнелия Нинова в лъжа

...
От ГЕРБ обвиниха лидера на БСП Корнелия Нинова в лъжа
Коментари Харесай

Делян Добрев скочи срещу Корнелия Нинова: Не е вярно за ЧЕЗ!

От ГЕРБ упрекнаха водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в неистина за продажбата на ЧЕЗ.

Под форма на въпрос Корнелия Нинова изрекла погрешното изказване, че Българската банка за развиване финансира продажбата на сдружение на ЧЕЗ и че Бойко Борисов е обвързван с тази договорка.

" Доказателството на Нинова, в действителност цялата й теза бе издигната върху една плоска неистина. Госпожата сподели, че защото банката финансира договорката, може би Борисов има нещо общо. Само, че банката не финансира договорката. Това е обществено известно от преди 10 дни. Днес още веднъж банката излезе със известие, че няма нищо общо с финансирането на ЧЕЗ. Цялата тази структура, която тя се опитваше да построи, се сгромоляса ", съобщи депутатът от партията Делян Добрев на ексклузивен брифинг.
Опасна била и тезата на Нинова, че институциите в България като ДАНС и Комисия за защита на конкуренцията са подчинени на премиера Бойко Борисов и по тази причина от Българска социалистическа партия не им вярвали, съобщи БНР. 

" Тревожи ни, тъй като всеки политик, който вижда институциите като подчинени на изпълнителната власт или като подчинени на себе си, не е за тази работа, по тази причина са институциите. Те построяват държавността в България. Питаме се, Корнелия Нинова, когато е била заместник-министър, по този метод ли се е държала с институциите? ", сподели още Добрев.

Депутатът изясни, че въпреки да е изказал терзания, когато научил за договорката, през днешния ден се усеща по-спокоен таман тъй като министър председателят е разпоредил на способените институции да ревизират обстоятелствата към продажбата.

Бившият народен представител от ГЕРБ Антон Тодоров пък упрекна опозицията, че генерира злословия и по този начин ерозира ръководещата коалиция.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР