ОТ ГЕРБ намеквали на Сергей Станишев, че имат гражданска квота

...
ОТ ГЕРБ намеквали на Сергей Станишев, че имат гражданска квота
Коментари Харесай

Станишев: От ГЕРБ ми намекват, че имат гражданска квота за Европарламента

ОТ ГЕРБ намеквали на Сергей Станишев, че имат гражданска квота за Европарламента. Така отговори водачът на ПЕС на въпрос на Георги Любенов от Българска национална телевизия допустимо ли е да се окаже самостоятелен народен представител в Европарламента, в случай че председателката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова не го включи в евролистите на Българска социалистическа партия.

Ако някой мисли, че ще скара Елена и мен, няма да го реализира, сподели Станишев в отговор на въпрос за спекулациите, че Йончева ще оглави соцлистата за Европарламента. Той отхвърли да разяснява дали някой в Българска социалистическа партия се пробва да го скара с депутатката, която е негова някогашна другарка.

За да ни има като нация, би трябвало доста политики да се разработят, сподели още водачът на ПЕС в изявлението си. Ако желаеме неприятните сюжети да не се случат, би трябвало в този момент да вложим запаси. Eвропа претърпява една промяна, Брекзит е едно предизвикателство. Според мен това, което се случва с Брекзит, е най-хубавата защитна мярка против сходни хрумвания.

Нашият интерес като страна, междинна по размери и население, е да бъдем в Европейски Съюз и да се научим най-накрая да отстояваме нашия интерес в естетика с ползите на другите. Да ни почитат.

И в България поддръжката към Европейски Съюз спада, тъй като политиците трансферират проблемите си към него, само че Европейски Съюз сме всички ние - страните членки, съобщи Станишев. Вече близо 70 години Европа живее в мир и релативно благополучие, въпреки че в действителност има мотиви за неодобрение. „ Не би трябвало да се изхвърля бебето с водата “, добави Станишев.

Амбицията на социалистите е да бъдем основата на алианс със зелените, по-крайни либерали. Ако желаеме концепциите ни да бъдат възприети, би трябвало да признаем и грешките си. Европейски Съюз стана повече сътрудник на пазара.

В момента има 2 закани за Европа. Никаква ограда няма да ни защищити от бежанска вълна. Ако Ердоган отвори границите, никой няма да може да спре мигрантите.

Лидерът на ПЕС сподели, че е удовлетворен от поздравлението на Бойко Борисов за преизбирането му на поста.

Пропусната опция назова Станишев обстоятелството, че Корнелия Нинова не отиде на конгреса, който го избра за трети път за водач на ПЕС. На въпроса по какъв начин се чуства по този мотив, той отговори, че най-точната индикация е Българска социалистическа партия по какъв начин се усеща. Получих стотици поздравления от хора от Българска социалистическа партия, хората го усещат като собствен триумф и аз се веселя, че съм съдействал за това, сподели Станишев.

Не е въпрос единствено на ръководителя на Народно събрание реденето на листите, отговори Станишев на въпрос допустимо ли е Корнелия Нинова да не го включи в листите за евродепутати. В подреждането на евролистите би трябвало да има политическа логичност. За мен е значимо да работя в идващия Екологичен потенциал, с цел да мога да работя. Представете си водачът на Българска социалистическа партия да не бъде в Народното събрание, ще се получи разминаване сред група и партия. Ще има доста значими договаряния в идващия Екологичен потенциал и координацията е доста значима.

Може ли въпреки всичко да се окаже самостоятелен евродепутат, хипотетично, попита го водещият. А, те от ГЕРБ ми насочат към този момент такива подмятания, споделят че имат гражданска квота, засмя се Станишев.

Спекулациите сочат за лидер на листата Елена Йончева, продължи Любенов. Оставете спекулациите. Ако някой мисли, че ще скара Елена и мен, няма да го реализира, отговори Станишев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР