„От ГЕРБ казват, че новата ТОЛ-система е пътят на реформата,

...
„От ГЕРБ казват, че новата ТОЛ-система е пътят на реформата,
Коментари Харесай

Георги Свиленски: ГЕРБ дават пример как не трябва да се въвежда новата ТОЛ-система

„ От ГЕРБ споделят, че новата ТОЛ-система е пътят на промяната, само че това е образец по какъв начин не би трябвало да се прави, по какъв начин не би трябвало да се вкарва нова система. Те демонстрират по какъв начин се губи доверие в обществото, бизнеса и хората, които би трябвало да съблюдават законите “. Това съобщи зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Георги Свиленски от парламентарната естрада.

Той цитира думи на Александър Ненков от ГЕРБ от преди година, когато твърди, че приоритет на държавното управление е ТОЛ-системата да работи от 1 януари 2019 година за леките коли, а от 16 август за останалите и че колкото повече се бавим, толкоз повече доходи ще загубим.

„ Тогава ни излъгаха от тази естрада. Сега го вършат още веднъж и отсрочват с още 6 месеца. Къде отидоха тези 1 милиарда доходи, които ръководещите чакаха за 2019 година? “, попита той и разяснява, че според на коя седалка се вози в джипа министър Нанков дава обещание от 700 млн.лв до 1.2 милиарда лева Свиленски напомни и думи на министъра, съгласно които би трябвало публичното разискване да завърши през септември 2018 г, а такова не се е състояло. Георги Свиленски акцентира, че Световната банка е дала разновидности, а ръководещите са ги удвоили и са предложили на превозвачите по 1 лева на км. от София до Бургас. „ Всички скочиха, след което стана 0.40 лева на км. Но не се знае какъв брой ще бъде, тъй като ръководещите нямат визия какво вършат “, означи той. Народният представител изясни, че тази система коства 200 млн. лева и обсегът й би трябвало да е 18 000 км от територията на страната. „ В един миг ръководещите стигат до обсег 6000 км, което ще обхване автомагистралите и първокласните пътища. Това от Българска социалистическа партия го приказваме от първия ден. Защо трябваше да се изхарчат 200 млн. лева за нещо, което коства 20 млн. лева? “, попита още той. Според него най-добре е употребата да бъде от държавно дружество. „ Сега се приказва за изваждане на действия към частни субекти. 7% ще бъде комисионата, която ще се дава на някой, вместо тези пари да отидат за ремонт и рехабилитация на българските пътища. Комисионите са обичана тематика на ръководещите и където може, би трябвало да се прокарат “, разяснява той. Народният представител акцентира, че се отсрочва тестовият интервал, който е трябвало да завърши на 16 август и системата да започва. „ Кой носи отговорност и ще заплати ли неустойки? Не сме чули причини за какво не е завършил и за какво чак в този момент се вкарва “, безапелационен е зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “.

„ Управляващите не могат да проведат естествени диалози с превозвачите и да одобряват това, което сподели Българска социалистическа партия и се приема от превозвачите – рейсовете да бъдат с винетки, обсегът да е автомагистрала и първи клас пътища, както и минималният вид на Световната банка. Но тъй като Българска социалистическа партия го предлага, е неприятно, а като пристигнаха превозвачите под кабинета на Борисов, това стана добре “, сподели още Георги Свиленски.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР