От ГЕРБ дадоха нарочен брифинг, посветен на нередностите, извършвани в

...
От ГЕРБ дадоха нарочен брифинг, посветен на нередностите, извършвани в
Коментари Харесай

ГЕРБ: Шефката на ДКК предоставила правата за продукцията на ВМЗ на частна фирма

От ГЕРБ дадоха умишлен брифинг, отдаден на нередностите, осъществявани в Държавната консолидационна компания /ДКК/ и по-конкретно визираха към този момент уволнената й шефка Ваня Караганева. Тя беше отстранена от УС на компанията, след което пък министър Везиева ги укори, че са го създали без да я уведомят и се закани, че ще смени борда.
Още по темата
Караганева предоставила " извънредни права " върху продукцията на Вазовските машиностроителни фабрики на частна компания, упрекнаха от ГЕРБ.

" Отново еднолично е взето решение Вазовските мшиностроителни фабрики да дават права върху цялата си продукция в лицето на частна компания още веднъж без допитване до Съвета на шефовете ", съобщи Любомир Талев.

" Г-жа Караганева еднолично е подписала извъседебна конвенция за 50 млн. лева в противоречие с текст на спогодбата, който е бил утвърден от Съвета на шефовете. Отново еднолично е взела решение за промяна на обслужващата банка на ДКК ", продължи той да изрежда делата й.

Към това добави, че поради неин отвод не са били плащани и осигуровките на чиновниците към Национална агенция за приходите и Национален осигурителен институт.

" Скандален факт е, че Караганева, в нарушаване и прорез на закона, че член на борда на шефовете няма право да работи на друго място, тя подписва декларация с погрешно наличие, при която споделя, че не заема друга служба, до момента в който работи в Българска организация по вложения /БАИ/ под зоркия погледна почтения брат Кирил Петков и на почтената сестра госпожа Даниела Везиева ", упрекна депутатът Александър Иванов.

" Ако някой си мисли, че инцидентно е дохвърчала и кацнала в ДКК - не, тя неслучайно е дохвърчала и кацнала ", добави и Любомир Талев.

От партията оповестиха Караганева за една от " калинките на Румен Радев ", защото през 2017 година била назначена за шеф на кабинета на тогавашната правосъдна министърка Мария Павлова. Павлова е зам.-министър на правораздаването в последните две служебни държавни управления, припомниха от партията. Наред с вредите, съгласно ГЕРБ, нанесени на ДКК, те нарочиха Караганева, че е била назначена на поста срещу разпоредбите.

" Назначена е в Съвета на шефовете на ДКК, без конкурс, от Кирил Петков. След като се подвига звук, че е назначена без конкурс, подобен е проведен и тя го печели ", съобщи Талев.

" Калинките на Румен Радев, назначени в нарушаване на закона, продават на частна компания бъдещето на целия ВПК и бъдещето на 4000 души, работещи във ВМЗ. Отсега нататък ще работят за частна компания и тяхното прехранване ще зависи от частната компания, определена от госпожа Караганева ", заключи Александър Иванов.

От партията приканиха съответните органи и вътрешният министър Бойко Рашков да се сезират и задействат по нарушаванията, допускани в ДКК.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР