От ГЕРБ алармираха за привиквани в Областната дирекция на МВР-София

...
От ГЕРБ алармираха за привиквани в Областната дирекция на МВР-София
Коментари Харесай

ГЕРБ: Директори на училища и детски градини са привиквани да дават обяснения за изборите

От ГЕРБ сигнализираха за привиквани в Областната дирекция на МВР-София област шефове на учебни заведения и детски градини, с цел да дават пояснения за отминалия избор.

На брифинг в Народното събрание Николина Ангелкова, регионален координатор на партията за Софийска област, посочи, че все още сигналите са от учители от Самоков, Ихтиман и Костинброд.

" Получавам сигнали от обезпокоени хора от София област, които са подложени на политическа принуда. Директори на учебни заведения и градини били привиквани в полицейски ръководства за кого са дали своят вот. София-област има 97 шефове на учебни заведения и детски градини. За мен е необяснимо ", сподели Ангелкова.

" Става въпрос за български учители, които да пръв път в живота си са викани в РПУ и разпитвани като нарушители по заповед на Бойко Рашков. Как си представяте, че директорка на детска градина може да провежда пазаруване на гласове? Това може да се роди единствено в главата на полицай, който търси анонимни доноси и доносници. Ние ще търсим отговорност от този човек. Това не се случва единствено в София-област. Това е най-драстичният случай. Началникът му Румен Радев би трябвало да го озапти, с цел да не разиграва ексцесиите си ", съобщи Тома Биков.

Той сподели още, че ще викат Рашков още другата седмица. И добави, че имат директория с документи какво е казвал преди изборите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР