От гърдите на украински войник е извадена невзривена граната.Снимки преди

...
От гърдите на украински войник е извадена невзривена граната.Снимки преди
Коментари Харесай

Невзривена граната е извадена от гърдите на украински войник

От гърдите на украински боец е извадена невзривена граната.

Снимки преди и след на фейсбук страницата на здравната работа на въоръжените сили на Украйна,показват рентгенова фотография на експлозив,близо до сърцето на военнослужещия и друга на хирурга, който държи окървавеното устройство.

В обявата се споделя, че двама бойци са помогнали за надзора на интервенцията, с цел да се подсигурява, че е осъществена безвредно.

Раненият боец към този момент се възвръща, заяви групата.

Снимка: Facebook/ Медицинската работа на въоръжените сили на Украйна

В обявата в обществените медии се оповестява, че интервенцията е осъществена без потреблението на електрокоагулация - постоянно срещан способ, при който се употребява електрически ток, с цел да се управлява кървенето по време на интервенция, защото " боеприпасите могат да детонират когато и да е ".

Добавя се, че устройството е граната VOG - 4 см дълъг арсенал, който се изстрелва от гранатомет и може да измине към 400 м и е планиран да експлодира тъкмо над земята.

Операцията е осъществена от генерал-майор Андрий Верба, разказан като " един от най-опитните хирурзи " на въоръжените сили на Украйна.



Снимка: Facebook/ Медицинската работа на въоръжените сили на Украйна

Не се знае по кое време е осъществена интервенцията или къде е ранен боецът, макар че обявата беше качена в понеделник.

Почти 11 месеца откакто Русия стартира своята смъртоносна инвазия, боевете в източната част на страната не престават, до момента в който украинските сили се пробват да отхвърлен войските, изпратени от Москва.

Във вторник наемническата група " Вагнер " разгласи, че е " щурмувала " град Соледар в региона на Донецк и го управлява изцяло,въпреки че Киев сподели, че нейните бойци се въздържат в по-късно изказване.

Соледар би бил стратегическа печалбаза Русия, защото градът може да се похвали със солни мини, които биха обезпечили на нахлуващите сили място за разполагане на войски и съоръжение, предпазени от украински ракети.

Освен това е на към шест благи югозападно от Бахмут, където съветските войски сега са съсредоточили нахлуване.

Превземането на надзор в двете места би било по този начин нужна пропагандна победа за Москва след няколко огромни неуспеха в Украйна от началото на войната, в това число загубата на надзор над Херсон, единствената районна столица на юг, която съумя да превземе.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР