От фондацията „Отворено общество“ на Джордж Сорос обявиха в понеделник,

...
От фондацията „Отворено общество“ на Джордж Сорос обявиха в понеделник,
Коментари Харесай

Отворено общество на Сорос спира да функционира в Турция

От фондацията „ Отворено общество “ на Джордж Сорос оповестиха в понеделник, че стопират всичките си действия в Турция. Това става няколко дни, откакто президентът Реджеп Таийп Ердоган упрекна американския милиардер, че се пробва да провокира разделяне в страните и да ги унищожи, съобщи Reuters, представена от организация " Фокус ".
Фондацията твърди, че е цел на „ недоказани изказвания “ от турските медии, което е направило невероятно продължаването на работата ѝ в тази страна.
Фондацията е предмет на следствие от Вътрешното министерство на Турция, което желае да потвърди връзката сред нея и демонстрациите в истанбулския парк Гези през 2013 година. Един от създателите на „ Отворено общество “ в Турция Хакан Алтинай е измежду 13-те арестувани преди 10 дни. Те са упрекнати, че са защитавали Осман Кавала, за който английската организация написа, че е деятел за човешките права “, задържан за опит за събаряне на държавното управление посредством всеобщи митинги.
Reuters напомня, че предходната седмица Ердоган свърза тези арести със Сорос. „ Този човек (Кавала - бел. ред.), който финансира терористите по време на случаите в Гези, към този момент е в пандиза “, съобщи турският водач по време на среща на локалните администрации. „ И кой е зад него? Известният маджарски евреин Сорос. Това е човек, който назначава хора да провокират разделяне в нациите и да ги унищожават. Той има толкоз доста пари и ги харчи по този метод “, изясни Ердоган.
От Фондацията пък показват, че „ новите следствия “ се пробват да я свържат с митингите в парка Гези преди пет години. „ Тези опити не са нови и са надалеч от действителността “, споделят интернационалистите. Фондацията заяви, че ще подаде документи за юридическа разпродажба и ще спре интервенциите си, колкото е допустимо по-скоро.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР