От Фонд Земеделие проверяват къщите за гости на роднини на

...
От Фонд Земеделие проверяват къщите за гости на роднини на
Коментари Харесай

Нарушения без наказания: Защо държавата не може да санкционира еврокъщи за гости в Борино?

От Фонд " Земеделие " ревизират къщите за посетители на родственици на ръководителя на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ в Борино.

Инспекторите откриха нарушавания, само че няма да наложат наказания.

По европроект за над 260 хиляди лв. са издигнати три къщи за посетители в Чала. Проверяващите ги откриват заключени. Според тях - притежател е Невредин Кючюк, зет на ръководителя на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ. Инспекторите не откриват Кючюк по телефона.
Държавна фирма „ Земеделие ” не може да наложи наказания на къщи за посетители в нарушаване Причината е, че инспекциите се правят отвън мониторинговия интервал
Не откриваме къщите за посетители да се популяризират в туристически уебсайт, освен това тук няма осведомителна табела, от която да излиза наяве, че можем да отседнем в тях. Оказва се в къщите няма и ток.

Къща за посетители има сестрата на Кючюк - Затие Караахмед, балдъзата на Карадайъ и жена на кмета на Борино. Тук инспекцията демонстрира по-малко нощувки от заложените по бизнес проект. Кметът отхвърли коментар.

Изненадващо - в друга къща за посетители в Борино, получила 280 хиляди лв. дотация, ни посреща Затие Караахмед. Туристи няма.
Проверките на къщи за посетители: Министър Ангелкова изиска затваряне на обект в Свети Влас Инспекцията се прави след подаден сигнал от родител, че 25 деца са били настанени при извънредно неприятни условия
Въпреки установените нарушавания и трите къщи няма да връщат дотация, защото 5-те наложителни години, в които те би трябвало да бъдат употребявани по предопределение, са изтекли.

„ Държавен фонд " Земеделие " може да направи единствено разбор за несъблюдение на бизнес проекта и да даде информация на Главна дирекция „ Национална полиция”, която също прави проверка”, изясни Калоян Костадинов, зам.-директор на Държавна фирма " Земеделие ".
Проверяват 288 къщи за посетители, издигнати с евросредства в интервала 2007 – 2013 година Ще бъде инспектирано дали обектите правят действителна туристическа активност
От фонда признават, че откогато са издигнати, къщите се ревизират за първи път.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР