От Фонд Социална закрила“ към Министерството на труда и социалната

...
От Фонд Социална закрила“ към Министерството на труда и социалната
Коментари Харесай

Фонд „Социална закрила“ ще финансира 29 проекта за изграждане и модернизация на социални услуги

От Фонд „ Социална протекция “ към Министерството на труда и обществената политика /МТСП/ ще финансират 29 плана за създаване и рационализация на материалната база на обществени услуги . Общата стойност на плана е 1 168 677 лв. . Средствата ще се дават на утвърдени снабдители, искащи да подобрят качеството и изискванията на предоставяните от тях обществени услуги.

Проектите ще се финансират по Компонент 1 „ Придобиване на дълготрайни активи и настоящо поддържане на материалната база и създаване на нова, реорганизация и рационализация на съществуващата материална база за даване на обществени услуги “. Целта му е да се подобрят изискванията на живот на групи в неравностойно състояние посредством възобновяване или основаване на подобаваща и ефикасна обществена инфраструктура на пространствата за даване на обществени услуги, както и за повишение на тяхното качество.

Още 9 общини ще получат подкрепяне от Фонд „ Социална закрил “ за закупуване на нов лекотоварен автомобил за разнос на храна. Това ще стане посредством стратегия „ Патронажна подвижност за доставка на топъл обяд “. До момента такава поддръжка са получили 87 общини , които ръководят Домашен обществен патронаж и дават топъл обяд по „ Програма за храни и главно материално подкрепяне “ 2021-2027. Общият финансов запас на програмата е 3 272 865 лева

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР