От финала ще съм доволен да видя това, което очакват

...
От финала ще съм доволен да видя това, което очакват
Коментари Харесай

Георги Василев: Резултатът от дербито остава завинаги в историята

" От финала ще съм удовлетворен да видя това, което чакат хората - мач на високо равнище, класа, трибуните да не са причина за прекъсване на дуела и футболистите на двата тима да се опитат да дадат максимума. А най-после да победи по-добрият! ", съобщи Георги Василев в изявление за БГНЕС по отношение на идния край за Купата на България сред ЦСКА и Левски на 15 май.

Специалистът е водил и двата тима, като със " сините " има две трофеи и една Купа на България, до момента в който с " алените " е печелил един път шампионата и един път Купата.  " Винаги, когато се задава мач сред ЦСКА и Левски, без значение на какво равнище, провокира необикновен интерес. Желанието на ентусиастите е техният тим да победи. Резултатът остава в историята вечно. Имало е моменти, когато тимовете са били равностойни. Имало е и случаи, както преди една-две години, когато обстановката беше на противоположния полюс. В момента Левски е в по-добро положение и като игра, и като последни представяния. Мъри съумя да сглоби доста добър тим, до момента в който ЦСКА се показва неубедително и е ясно за какво. Защото упоритостите и задачите, които си сложиха пропаднаха. А и някак си се изпари духа и предпочитание за игра в този тим ", разяснява Гочето.

" ЦСКА прокламираше, че е подготвен да детронира Лудогорец, изключително в края на полусезона, само че някак си доста бързо тимът им забуксува. Направи много слаби мачове и записа отрицателни резултати ", продължи той по тематиката за борбата на ЦСКА против превъзходството на първенеца. " Сигурно има причина да правят отстъпка от това, което бяха в края на първия полусезон. Факт е, че ЦСКА отпадна от борбата за купата, а мачовете им станаха доста посредствени. Наслои се едно тягостно усещане. Стигна се до овакантяване на Стойчо Младенов. Това са все поредност от отрицателни неща, а загубата от Лудогорец приказва за неприятна форма на тима ", сподели още Георги Василев.

" За Алан Пардю не мога да дам оценка от един-два мача. Да, правилно, той от много време се върти към ЦСКА и познава ситуацията, само че в мача с Лудогорец, той направи много опити. От една страна някой бяха належащи, тъй като имаше много осъдени, от друга - опитва нова тактическа скица. Не му се получи. Лудогорец пък искаше непременно да измие петното от загубата против Левски. В последна сметка се случиха неща, които са в ущърб на новия треньор, който стартира от доста ниска кота. Не е инцидентен човек и ще се опита да оправи нещата ", счита Гочето.

Той взе отношение и по протичащото се на " Герена " след завръщането на Станимир Стоилов.  " Мъри стана изразител на всичко това, което се натрупа в последните години в Левски. Той има поддръжката на почитателите, на управлението, в лицето най-много на Наско Сираков. Успя в зимната пауза да притегли класни за България попълнения, които дадоха напредък на Левски. Мъри се оказа знаменосеца на тази изстрадана в последните две-три години конюнктура на " Герена ".

Георги Василев обърна внимание и треньорите в българското състезание. " Треньорската специалност е доста тежка и виновна. При някой нещата се развиват доста добре с шанс, при други с схващане. При трети неуспеха доста бързо настава. Оценката за нашите треньори би трябвало да се дава от ръководителите на клубовете. Някои експерти, българи, служат като носна кърпичка на шефовете и опират пешкира. Затова е доста значим подбора. Неподготвени, към момента неизградени, подставяш ги, само че с тях си измиват ръцете и споделят: " Той не става ". За да си треньор се изисква доста труд и подготовка. Не става по този начин - излизаш от учебното заведение и ставаш старши треньор ", безапелационен е той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР