От ФИФА обявиха, че ще анализират внимателно неспокойството сред публиката

...
От ФИФА обявиха, че ще анализират внимателно неспокойството сред публиката
Коментари Харесай

ФИФА отново погва феновете на Унгария след ексцесиите на „Уембли”

От ФИФА оповестиха, че ще проучват деликатно неспокойството измежду публиката и ще наложат нови санкции, откакто осъдиха безредицитее, провокирани от почитателите на Унгария и Албания в съответните международни квалификации.

На стадион "Уембли " унгарските ултраси се биха с полицията на трибуните незабавно след началото на мача с Англия, откакто стюарди се пробваха да арестуват почитателите на гостите по съмнения, че насочат расистки обиди.

Другият мач от групата бе пресечен за близо 20 минути. Карол Свидерски преди малко бе вкарал гол за гостите от Полша в 77-ата минута, когато бе ударен от бутилка, хвърлена от почитателите на Албания. Футболистите на Полша се прибраха в съблекалнята след случая, само че излязоха още веднъж, с цел да завършат мача и да задържат успеха с 1:0.

"В момента ФИФА проучва отчетите от международните квалификации предходната нощ, с цел да вземе допустимо най-адекватните ограничения ", се споделя в позиция на международната централа от сряда.

"ФИФА осъжда строго случаите на Англия - Унгария и Албания - Полша и и още веднъж акцентира, че позицията й остава твърда и непримирима за отхвърлянето на всяка форма на принуждение, както и на дискриминация и корист. ФИФА демонстрира нулева приемливост против такова несвоевременно държание във футбола ".

Безредиците, породени от унгарските почитатели, като се включат и расистки обиди, по време на домакинския мач с Англия в Будапеща предишния месец докара до това, че Унгария трябваше да играе против Албания в събота пред празен стадион.

ФИФА сложи Унгария и на изпитателен период със опасността Унгария да играе още един мач пред празни трибуни при бъдещи произшествия.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР