От фейсбук страницата на кмета на Банкя Рангел Марков:Винаги съм

...
От фейсбук страницата на кмета на Банкя Рангел Марков:Винаги съм
Коментари Харесай

`Вечерта на фолклора в празнична Банкя

От фейсбук страницата на кмета на Банкя Рангел Марков:

„ Винаги съм благополучен, когато хората в Банкя се веселят от сърце в парк „ Ротонда ”, чийто амфитеатър изградихме точно по тази причина. Жителите и гостите на града на чист въздух се любуват на културните изяви, които организираме, с цел да е по-пъстро и цветно всекидневието им.

Така бе и нощес, на фолклорната вечер от Празниците на минералната вода, здравето и дълголетието – Горешляци 2023. Вчера за прощален път се убедих какъв брой сме богати на надарени и сърцати хора. Като се стартира от водещата Диди Василева, през ФА „ Банкя ” към читалището с хореограф младият Виктор Николов, диригент на хора слънчевата Йорданка Гиздова, танцьорите на двата ни прелестни клуба „ Пендари ” и „ Пъстра китка ”. И се стигне до огромната ни певица Поли Паскова, която още веднъж ме впечатли с любовта си към Банкя и България.

Това остава в културната история на града, а тя се хроникира и от локалния ни вестник „ Банкя ” – един от най-старите в България, чиято 95-та годишнина отбелязахме нощес, като първоначално връчих приветствен адрес на издателите на вестник „ Банкя през днешния ден ” – Елеонора и Станислав Милеви и с изключение на мен ги поздрави и общинският консултант Анна Стойкова. ”
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР