От Фейсбук профила на Соня Колтуклиева Сензационно, но предвидимо. Даниел

...
От Фейсбук профила на Соня Колтуклиева Сензационно, но предвидимо. Даниел
Коментари Харесай

Колтуклиева: Лорер търси контакти с депутати от ИТН, за да се договарят за бъдещето

От Facebook профила на Соня Колтуклиева
Сензационно, само че предвидимо.

Даниел Лорер през днешния ден е почнал да търси контакти с депутати от “Има подобен народ ”. Не, с цел да ги отделя, а да се договаря за бъдещето.

Най-близкото обграждане на Кирил Петков се опасява, че вотът на съмнение ще успее и държавното управление ще падне от власт, министрите ще се върнат като депутати.

Но има и други сметки. По-важни. Да се търси амнистия и помиряване. Защото е допустимо да се направи “програмно държавно управление ” в границите на този парламент с необятна поддръжка по обособени тематики.

Очаква се президентът Радев още веднъж да даде третия мандат на Българска социалистическа партия. За това към този момент са говорили на неотдавнашния пленум на “Позитано ” 20; дори един угодничав покровител на Корнелия Нинова е споделил: няма по-подходящ министър председател от нашата председателка.

До началото на юни желанията на президента Радев са били да даде третия мандат на “Има подобен народ ”, в случай че се стигне до рухване на държавното управление и завъртане на парламентарната рулетка - да се образува експертен кабинет до локалните избори през есента на 2023 година.

Но, откакто е научил персонално от участник в заверата, че ще последва разединение в ПГ на Има Такъв Народ, той се е отказал от подобен опасен ход и е решил да заложи на несъмнено.

Правителството на Кирил Петков няма да оцелее. Агонията не може да продължава повече. Дори вотът да не успее в този момент, през есента недоволството ще ескалира и ще взриви обстановката.

Часовникът тик-така непреклонно.

П.П. Всичките тези сметки се вършат без да се регистрира нарастналата мощ на ГЕРБ, приливът на сила у Бойко Борисов и обединявания парламентарен фронт против Политическа партия “Пълен неуспех ”.

Може да има изненади.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР