От Фейсбук профила на Любомир Талев БИТКАТА СРЕЩУ МАШИНИТЕ Е

...
От Фейсбук профила на Любомир Талев БИТКАТА СРЕЩУ МАШИНИТЕ Е
Коментари Харесай

Любомир Талев: Битката срещу машините е битка за демокрацията и държавността

От Facebook профила на Любомир Талев

БИТКАТА СРЕЩУ МАШИНИТЕ Е БИТКА ЗА ДЕМОКРАЦИЯТА И ДЪРЖАВНОСТТА!

След края на ноемврийската изборна акция ви дадох обещание да работя по няколко тематики, една от които - анулация на наложителното машинно гласоподаване. Днес направих първата стъпка в тази тенденция, присъединявайки се към инициираната от известни наши общественици подписка за анулация на наложителното машинно гласоподаване.

Машинното гласоподаване е процедура, отречена като противоконституционна в целия либерален свят - не инцидентно в целия Европейски Съюз няма нито една страна, в която изборите да се създават в изискванията на наложително машинно гласоподаване, а в дребното страни, където то бе въведено, като Холандия, след това бе анулирано. И това е по този начин, тъй като машините разрешават манипулирането на вота - причина, заради което машинното гласоподаване бе категорично прогласено за противоконституционно от немския Конституционен съд.

Машинното гласоподаване у нас се създава в нарушаване на решение на българския Конституционен съд, който постанови, че гаранция за честността на изборите е броенето на хартиените изрезки от бюлетините. Това обаче не се прави и затова машинното гласоподаване е противоконституционно.

Доказателство, че с машините се манипулират изборните резултати, е фактът, че нито една социологическа организация не позна резултатите и даже спечелилите от последните два парламентарни избора, създадени с машини. Недопустимо е повече от 30 години след началото на демократичните промени у нас и 15 години след приемането ни в Европейския съюз честността на изборния развой, която е в основата на всяка демократична и правова страна, да бъде компрометирана от машините на комуниста Николас Мадуро и венецуелските му програмисти.

Машинното гласоподаване е и дискриминационно, защото слага по-възрастните ни съграждани в неспособност да упражняват конституционно обезпеченото си право на глас. Отливът на гласоподаватели през предходната година е безапелационен: актуалният парламент и президент са определени с рекордно невисок брой гласове, което подкопава тяхната легитимност и лишава представителния темперамент на българската народна власт.

Затова приканвам всички български жители да се включат в подписката за анулация на наложителното машинно гласоподаване и показвам подготвеност да се включа в акцията в нейна поддръжка по всевъзможен подобаващ метод в качеството ми на жител и правист. Защото борбата против машинното гласоподаване е борба за демокрацията и държавността!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР