От Фейсбук профила на Любомир Канов, психиатър и писател Когато

...
От Фейсбук профила на Любомир Канов, психиатър и писател Когато
Коментари Харесай

Как да се върнат българите в Родината си? Та тя е открадната!

От Facebook профила на Любомир Канов, психиатър и публицист

Когато се приказва за това по какъв начин демокрацията прогонила 2 милиона българи в чужбина, постоянно се пропуща в сметката какъв брой българи щяха да избягат от България през времето на комунизма. Вероятно половината от популацията, както свидетелствува казусът с Източна Германия преди Берлинската Стена построена през 1963 г точно, с цел да спре това целокупно бягство на германците от комунистическият парадайс.

Ако имаха опция всички читави българи щяха да избягат доста от дълго време и в страната да останат още тогава единствено фрагментите на властта и може би селяните, които нямаха късмет да съумеят отвън страната. Но доста хора го сториха след Промените. Мнозинството от тях откакто схванаха (след изборите на Желев, извоювани от комунистите), че в Родината няма прокопсия, направиха това, което по времето на Живков се наказваше с разстрел по кльоновете на границата — избягаха и се пробваха да построят живота си на Запад.

Мафиотизирането и унищожаването на покълващият бизнес от престъпните отрепки в съюз с ченгетата, които още първоначално им проведоха логистиката и правосъдното безвластие, продължиха обезкървяването на страната. Напуснаха я и хората от дребните селища към по-големите градове и по този начин България последователно стартира да опустява. Днес виждаме по този начин да се каже дъното: съветски шпиони на всички места, криминали на всички места в съд и прокуратура решаващи кой да бъде приготвен, опрощение или рекетиран.

Как да се върнат българите в Родината си? Та тя е открадната!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР