От Фейсбук профила на Кирил ИлиевПак се вдигат страстите относно

...
От Фейсбук профила на Кирил ИлиевПак се вдигат страстите относно
Коментари Харесай

Кирил Илиев: Северна Макеодния в ЕС незабавно - българите живеещи там в постюгославски концлагер

От Facebook профила на Кирил Илиев

Пак се подвигат пристрастеностите по отношение на възжмоността Македония да започва договаряния с Европейски Съюз и позицията на България по този въпрос. Завъртя се и латерната с клишето за нашия народен интерес да пуснем страната с най-антибългрските държавни позиции, страната, която от години възпитава своите жители, че българите са татари, убийци, окупатори, фашисти и нацисти, които по силата на историческа неправда са им взели Пиринска Македония. Сякаш нашият народен интерес не е преди всичко да се погрижим за живота и достолепието на българите живеещи там, а за европейската вероятност на българофобите и сърбоманите, които крещят с цялостно гърло лъжата, че сме им забранили да бъдат македонци...

Но дано поразсъждаваме. Когато опитни политици и демагози ни споделят накъде да гледаме, те в действителност ни споделят и накъде да не гледаме.

Ето какво ни споделят:

Гледайте бизнес плановете, които ще създадем с Македония щом стане част от Европейски Съюз и парите, които ще потекат - недейте да гледате подправената история, която югославските комунисти написаха и постановиха там за да заличат българската такава. Не обръщайте внимание, че историята в Македония по този начин е пренаписана, че да показа българина като най-голямото зло за македонеца. И пропуснете обстоятелството, че в днешна Северна Македония брутално претопиха историческата просвета до равнището на идеология основана с една цел - вечно да забие чеп межу българи и македонци.

Гледайте инфраструктурата, която ще създадем - недейте да гледате, че българите в Северна Македония живеят като евреи в нацистка страна (по думите на огромния българин от Велес Драги Каров). Европейският съюз е евентуално панацея и ще излекува всички контузии на югокомунизма, вижте в България каква прелестна лустрация направихме и в каква съвременна и демократична страна сме се трансформирали.

Гледайте икономическите връзки - недейте да гледате, че не се съблюдават обикновените човешки права на хората с българско съзнание там. Забравете, че управляващите в Македония хвърлиха в пандиза Спаска Митрова и лишиха нейното бебе, единствено тъй като бе българка. Забравете, че артистът Васил Гарванлиев получи смъртни закани, тъй като разкри за българското си поданство. Забравете, че хрърлиха Йове Стояновски да лежи почтен в пандиза, с цел да изрежат изкорен родолюбивата му активност в Македония. Недейте да вярвате на Драги Каров, когато ви приказва, че службите в С. Македония се държат на къса верижка от сърбите и се употребяват като бухалка, която да постанова, където и както може българите там. Недейте да вярвате и на Ким Мехмети, че Р.С. Македония е филиал на Сърбия и България в действителност води договаряния със сръбските марионетки, които са назначени на властови позиции в С. Македония. Недейте да си задавате въпроси за какво в Македония няма да срещнете прочут български артист, публицист, историк или пък народен представител. В Македония повече от 100 години е неразрешено да бъдеш българин, камо ли да се развиеш в обществото като подобен.

Гледайте европейската вероятност - негледайте, че в тази страна се толерира и ръкопляска на рушенето с чук на българския монумент на Каймакчалан, че под бравурни възгласи младите им политици изнасят речи по какъв начин македонците се били възползвали полово от българките за две червени ( две банкноти със скромна стойност), забравете за бутнатия монумент в Клепча, където българска историческа памет бе запечатала повече от век героизма на четата на Велко Велков, с цел да могат днешните мародери да го съборят.

Негледайте, че в тази страна комунистическият режим не е наказан и не се питайте за какво това е по този начин. В днешната република С. Македония в памет на диктатора Тито се провеждат исторически обиколки, с цел да покажат неговото великолепие и поклонение пред делото му. Недейте да вършиме паралели със свръхтоталитарната дръжава " Океания " разказана от Оруел в книгата му 1984, където се издигаха лозунгите: " Свободата е иго ", а " Невежеството е мощ ". Само ви се привижда аналогия.

Негледайте, че С. Македония не желае да отвори досиетата на югославските секрети служби (УДБА), с цел да забележим кои са били екзекуторите на българите във времената на Югославия. В тази страна най-разпространените европейски полезности са терора, репресиите и гоненията против българите, явно в днешна С. Македония не са очаровани от концепцията за декомунизация, само че евентуално това не е значимо изискване за участие в Европейския съюз.

Така стоят нещата с европейската вероятност пред С. Македония.

Пожелавам на държавното управление, което ще даде зелена светлина на Северна Македония за договаряния с Европейски Съюз, цялостен мандат, който да протече без никакви митинги и национални безредици, подбудени от обстоятелството, че сме дали картбланш за договаряния на една страна, която редовно не съблюдава правата на българите живеещи там, която бртуално манипулира историята за да сътвори усеща на ненавист по отношение на българите, която не желае да се декомунизира и да отвори всички архиви на тоталитарните си служби, която не желае да спре говора на ненавист против България и българите, и не на последно място, която не желае да даде ясни гаранции, че С. Македония ще съблюдава интернационалните контракти, които е подписала, тъй като българите живеещи в С. Македония се умориха и отвратиха политиците и от двете страни, да търгуват с техните човешки права по най-брутален и безсрамен метод.

Със здраве,

Кирил Илиев
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР