От Фейсбук профила на журналистката Соня КолтуклиеваКато българска гражданка, имам

...
От Фейсбук профила на журналистката Соня КолтуклиеваКато българска гражданка, имам
Коментари Харесай

Колтуклиева: Г-н Гешев, не Ви моля - изисквам от Вас, спрете престъпното търгашество

От Facebook профила на журналистката Соня Колтуклиева

Като българска гражданка, имам право, господин основен прокурор, да упорствам: разследвайте тази лавина от позорни сделки на депутати! Разследвайте този политически битпазар на съвести втора ръка!

Според мен, господин Гешев, имате всички учредения да започнете инспекции на следните условия:

1. Защо министър-председателят Кирил Петков се е срещал с народни представители от “Има подобен народ” в дома на министъра на спорта от “Има подобен народ” Радостин Василев? Упражнил ли е напън, съблазнявал ли е с обещания народните представители да изоставен парламентарната си група и да гласоподават против вота на съмнение към държавното управление? На 13 юни националната представителка от Плевен Христинка Иванова, даде на конференция запис на телефонен диалог с Радостин Василев, в който се чува, че той я заплашва, изяснява й по какъв начин ще изпрати хора да й приготвят документите за овакантяване на Народното събрание. Самосезира ли се прокуратурата от скандалният опит за насила?

2. Доколкото аз знам, Христинка Иванова е правила записи на диалозите в жилището на Радостин Василев, които е дала на водача на “Има подобен народ”. Обръщам се към Слави Трифонов: в случай че разполагаш с такива записи, в реда на нещата е да ги покажеш на обществото и да ги предоставиш на Националната следствена работа и на Софийска градска прокуратура.

3. На 13 юни министър председателят Кирил Петков и говорителката на държавното управление Лена Бориславова са привикали 12 регионални и заместник-областни шефове от квотата на Има подобен народ” на обяд в държавната вила “Секвоя”, на която им е било обяснено, че Слави Трифонов е “престъпник”. Те са били предизвестени да наблюдават новините за повече инструкции по какъв начин да постъпят. След конференцията на Радостин Василев и петимата депутати, отделили се от ПГ на Има Такъв Народ, в късния следобяд на 13 юни, Кирил Петков и Лена Бориславова са звънели на регионалните и заместник-областните шефове, с цел да ги поучават да се причислят към декларацията на регионалния шеф на Враца Стефан Красимиров, за овакантяване на Има Такъв Народ. Двама от тях: Иван Янчев (Плевен) и Иван Кючуков (София-град) са отказали и бяха уволнени. Навярно на градоначалниците превантивно е било показано какво ще им се случи при непокорство, тъй като на 10 юни Кирил Петков уволни, а след няколко часа върна на работа, заместник-областните шефове от Има Такъв Народ.

4. Слави Трифонов обществено разгласи, че Кирил Петков и Асен Василев звънят на всички депутати от “Има подобен народ”, с цел да ги убедят да гласоподават за новото държавно управление с мандата, даден от президента Радев на Асен Василев.

5. Тошко Йорданов, ръководител на ПГ на Има Такъв Народ, обществено се оплака:”Звънят на родственици, дават обещание постове в страната. Това е безсрамие! Кирил Петков и Асен Василев купуват депутати!”

6. Костадин Костадинов, водач на “Възраждане” разгласи обществено: “Нашите депутати са подготвени да свидетелстват в прокуратурата за напън от страна на Кирил Петков.”

7. Бойко Борисов, водач на ГЕРБ, разгласи обществено: “В Народното събрание тече най-мащабното пазаруване на гласове в историята!”

8. Президентът Радев разгласи обществено: “Следя с оскърбление разпада на това Народно събрание… Българският парламент не е пазарище!”

9. Премиерът в оставка Кирил Петков уволни тримата заместници на министъра в о
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР