От Фейсбук профила на журналистката Соня Колтуклиева Бойко Борисов е

...
От Фейсбук профила на журналистката Соня Колтуклиева Бойко Борисов е
Коментари Харесай

Има ли натиск върху Бойко Борисов да приеме френското предложение?

От Facebook профила на журналистката Соня Колтуклиева

Бойко Борисов е подложен на извънредно мощен напън да одобри френското предложение за повдигане на ветото за Северна Македония!

Ако склонѝ - това би било̀ самоубийствено за него като партиен водач и жител на България! Ще загуби доверието и уважението на хората, които изтърпяха обиди, обвинявания, гонения, само че не го предадоха.

Македония не е идея, не е историческа свада, не е теоретичен спор, не е гранична омраза. Не е дъвка за безродните брюкселски служители.

За нас, българите, Македония е сърце, душа, болежка и орис!

Аз съм израснала в Петрич, на границата сред България и Югославия. Имахме доста близки другари в Струмица, синът на чичо Георги и вуйна Милица дори изиска ръката ми, за малко да се озова от другата страна на “Златарево ”.

Брат ми пътува по бизнес до Северна Македония, непрестанно ми се оплаква, че назовават българите: “шовинисти, татари, фашисти ”; а думата “бугари ” се е трансформирала в най-долна засегнатост. Учебниците в Северна Македония са цялостни с извращения на историята.

Дядо ми Петър е бил изпъден от Порой, от другата страна на Беласица, тъй като не е изискал да се написа нито “грък ”, нито “македонец ”. Чичо ми Димитър Мазнейков е бил пребит от пердах в югославски затвор, тъй като е споделил: “аз съм българин ” и не е отстъпил от това, макар мъченията... Това не са книжни герои, това са персонални драми.

С какъв брой издевателства още би трябвало да се примирим - скъсани български трибагреници, поругани монументи, подпалени културни домовѐ, демонстрации и политически изказвания на македонски партийни водачи: в никакъв случай няма да си променим конституцията, поради българските претенции. Имаха 5 години за промени в Конституцията - нищо! На гърците клекнага, българите въобще не ги вълнуват.

Виждате ли?! Чувате ли?!

Кирил Петков и цялата му клика от брокери-бизнесмени-схемаджии-шарлатани са жители на света. Те прехвърчат от град на град, от банка в банка, от компания във компания, водени от персоналния си веществен интерес. Добре, подобен е светът в 21 век. Но те не носят грам горделивост от това, че са българи - те са космополити от най-лош тип:  с двойни поданства и с двоен стандарт. Печалбата е единственото им верую!

Вчера Слави Трифонов сподели във връзка френската рецепта за суфлѐ-македонѐ: “Гаранция - Франция ”. С тази приказка българите постоянно сме изразявали безусловно съмнение и нещо като “трай, коньо, за зелена трѐва ”.

Президентът Радев също изрази подозрение в позицията на френския президент.

Еманюел Макрон - самовлюбен, надменен, строг банкер, който се вълнува единствено от това да командва Европа, тъй като не може да управлява разтърсената от враждѝ Франция.

Г-н Борисов, вие сте водач на най-голямата българска партия! Българска партия, наблягам.

Не слушайте охранените и потънали в чиновнически застой евродепутати!

Не се поддавайте на натиска на Брюксел и Вашингтон за Северна Македония!

Знам, заплашват Ви!

Знам, измислят всевъзможни тарикатски номера; най-новият е - да включат в една група за договаряния с Европейски Съюз трите страни: Албания, Северна Македония и Украйна. Който се опъне, да го разгласят за путинофил и да го анатемосат.

Г-н Борисов, кой от тези, които Ви ухажват, уговарят и притискат в този момент, направи нещичко, с цел да Ви отбрани от гоненията и издевателството на Кирил Петков, Асен Василев и Бойко Рашков?! Кой?

Г-н Борисов, кой от тези, които Ви ухажват, уговарят и притискат в този момент, направи нещичко, с цел да спре разпада на България, повлечена към национална злополука?! Кой?

Сметкаджии. Оядени тумбаци. Лапачи на парите на европейските данъкоплатци. Аз съм била и постоянно ще бъда за обединена Европа и България в Европейския съюз. Но в никакъв случай няма да се примиря с унижаването на българските политици и операциите върху ориста на българския народ.

Г-н Борисов, ГЕРБ ще бъде първа политическа мощ на идните избори. Защото по този начин желаят българите. Не поради еврочиновниците, тези подли въртиопашки и политически плеймейтки. 

Г-н Борисов, президентът Радев и американската посланичка Херо Мустафа, с общителното подпомагане на брюкселската аристокрация, инсталираха във властта Кирил Петков и компания. Да, добре. Насила можеш да туриш някого на власт, принудително не можеш да го задържиш.

Г-н Борисов, чуйте гласа на българите, на родолюбците; на разсъдъка гласа, чуйте. Не вдигайте телефона на брюкселките безродници и на вашингтонските властници.

Дошло е време разделно! Дошло е време за мощни водачи! Дошло е време за България!

П.П. Г-н Борисов, още нещо доста значимо: в “Албена ” казахте неразбираеми думи за вота на съмнение, които бяха изтълкувани двусмислено.

Аз знам, че всеки един народен представител от СДС-ГЕРБ ще го подкрепѝ, безусловно несъмнено.

Дайте изказване - малко и ясно- потвърдете!

Защото неяснотата ражда съмнение и дава причини в ръцете на брокерите от Има Такъв Народ да притискат някогашните си съпартийци.

Говорете, господин Борисов!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР