От Фейсбук профила на Ивелин Николов Не съм ходил в

...
От Фейсбук профила на Ивелин Николов Не съм ходил в
Коментари Харесай

Кирил Петков може да говори с Йордан Цонев, а Костадин Костадинов с Христо Иванов

От Facebook профила на Ивелин Николов
Не съм ходил в Народното събрание от месеци. Днес отидох и чаках да заваря хора, които се бият по коридорите. Ако не пердах, чаках най-малко да се псуват до момента в който се разминават.

Няма такова нещо. Говорят си. Кирил Петков може да приказва с Йордан Цонев, а Костадин Костадинов с Христо Иванов.

Депутати на ГЕРБ-СДС и Политическа партия също говореха между тях. Това се случва в коридорите.

И не. Това не е двуличие или задкулисие. Диалогът няма да ги трансформира от съперници в съдружни сътрудници, тъй като сред някои от тях постоянно ще има идеологически разлики.

Парламентът е мястото тези партии да си приказват и работят. Когато няма камери го схващат. Пред камери в зала стартира някакво детско държание на надцакване с претенденти за ръководител.

Това евентуално се прави поради твърдия електорат на другите обединения.

Опитах да направя диалог с някои от водачите с червени линии. Костадинов и Христо Иванов ме финтираха с обещания за изявление като мине екшъна. Тяхна работа. Имат си обичани медии, където да повтарят опорки.

Асен Василев се съгласи да приказваме и се опита да ме убеди, че гласуването за ръководител е нещо като коалиция. Естествено няма по какъв начин да ме убеди, тъй като съгласно мен това е детско. Политическа партия от ден на ден ми наподобява на Има Такъв Народ с някои свои позиции, чиито краен резултат е разтрошаване на Народното събрание.

Но Асен Василев е единствено един човек.

Притеснява ме така наречен корав електорат на партиите. Наистина ли мислят, че в случай че любимците им гласоподават за ръководител в този комплициран парламент, това би било коалиция и изменничество? Някое от партийните управления предписание ли е сходен сондаж на отзиви?

Щото в този момент на процедура няма парламент поради тясно партийни сметки. От цялата работа всички ще пострадат през зимата - и твърдия електорат, и мекия, и инцидентните минувачи на избори. Ще пострадат и тези 60%, които не гласоподаваха.

Силно се надявам така наречен корав електорат да прави разлика сред гласоподаване за ръководител и коалиция, а просто техните водачи да не са на нужното равнище.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР