От Фейсбук профила на експерта по Конституционно право Борислав Цеков

...
От Фейсбук профила на експерта по Конституционно право Борислав Цеков
Коментари Харесай

Цеков: Много изкусно изявление на г-н Борисов. Внушението към избирателите е не-подкрепа

От Facebook профила на специалиста по Конституционно право Борислав Цеков

В политиката голямо значение имат знаците и словесните кодове. Изявлението на господин Борисов за поддръжка на Терзиев в последния миг, е имено подобен знак и съдържа подобен вербален код. То е поддръжка единствено по форма, само че по наличие и като подстрекателство към гласоподавателите е не-подкрепа.

След като към този момент е запалил в редиците на ГЕРБ „ огъня на протеста “ против ППДБ с изказването „ по-добре за държавна благосъстоятелност... “ и че ППДБ „ мърсуват “ против ГЕРБ, довечера какво споделя: „ Ние би трябвало да подкрепим претендента на държавното управление “.

Подчертавам думите „ на държавното управление “. В миг, в който към другия претендент, Ваня Григорова, се концентрира от ден на ден протестен избор против ППДБ и напълно доминираното от тях държавно управление, да обозначиш някого за „ претендент на държавното управление “, значи да насочиш спомагателен протестен избор към него. Това е политически код, който работи автоматизирано на част от гласоподавателите, които са против държавното управление, а такива има и в редиците на ГЕРБ.

Много изобретателно изказване на господин Борисов. Да му мисли „ претендентът на държавното управление “ с този надигащ се антиправителствен яд, подсилван от политическата безсмислица, интелектуална неплатежоспособност и мракобесен честен товар на самия претендент.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР