От Фейсбук профила на Буч Здравейте, аз съм Буч. Бивш

...
От Фейсбук профила на Буч Здравейте, аз съм Буч. Бивш
Коментари Харесай

Бивш член на Ъпсурт с песен за Ицо Хазарта

От Facebook профила на Буч

Здравейте, аз съм Буч. Бивш член на група Ъпсурт. Повода да напиша това е епизод от канала на Тото в youtube с присъединяване на Ицо Хазарта.

По мой адрес бяха изговорени куп обиди, погрешни неща и откровени неистини. Не считам, че е толкоз значимо да занимавам хората с персонални тематики, само че монетата постоянно има две страни, и защото не бях потърсен за отговор мисля,че е редно да опиша моята версия.

Преди да отговоря съответно на нещата изговорени по мой адрес желая да кажа нещо на Тото.

Понеже ти правиш нещо като вестник, youtube e медия, имаш и студио, каниш посетители, респективно имаш естрада с огромна гледаемост и почитател база. Редно е когато говорите за трети човек, който не участва по време на диалога и когато не го представяте в добра светлина, да поискаш мнение и от него, в случай че искаш да си справедлив и хората да те почитат. Аз разбирам, че си му почитател, само че ти не познаваш Ицо Петров, по този начин както аз го познавам! Така показани нещата се оказва, че сте просто едни злобни клюкарки пред блока на пейките. Аз съм задължен да си защитя достолепието и това ще е последното отделено от мен време по тематиката. Ще се опитам да съм оптимално къс.

Отговарям малко, тъкмо и ясно, както протича диалога сред Тото и Ицо.

Защо сме в тая група, копеле, Буч, Краси?

За да схванеш за какво, първо би трябвало да се върнем в корените на това въобще да има концепция за група. Докато аз и Венци слушахме Public Enemy и Beastie boys, ти с изключение на Роксет слушаше Весна Змиянац и Бобан Здравкович. Помниш ли го този миг? ЗАБРАВЯШ МНОГО НЕЩА! Да не приказвам в какъв възторг изпадаше на песни на Валдес на по късен стадий! Да прослушаш тази музика,  сме отговорни аз и Венци и тъкмо някъде там ‘95 -та се зароди концепцията да създадем група. Рап група. Аз съм един от основателите на Ъпсурт и хората постоянно ще ме асоциират с това.

Ти какво правиш в тази група?

Аз в никакъв случай не съм имал искания, че съм нещо друго от вокал-изпълнител в група Ъпсурт. Никога, никой не съм карал да лъже и да твърди, че съм нещо по-различно от това. На по-късен стадий когато това стана метод за прехранване, тримата се съгласихме на препоръчани от теб проценти, а точно аз да взимам на половината от вашите с Венци, тъй като съм единствено реализатор и се съгласихме, че по този начин е заслужено. И по този начин ще работим отсега нататък. Точно по това време 2003г. аз бях единственият член от групата, който работеше и от тази заплата съм плащал за подготовките на групата, преди да запишем албума " Поп Фолк ", до момента в който ти искаше стотинки за кафе и гепеше от цигарите на майка си. Казваш, че ти е било тежко да организираш участията на групата. Аз ти предложих да поема тази част, само че ти нито един път не ми даде опция под предлог, че няма да се оправя. Как знаеш, че това е по този начин откакто не ми разреши да се заема? А дали повода не беше друга? Отварям една хамалска скоба! А точно, че бях тъкмо това!  Аз и Венци мъкнехме техниката на групата преди и след присъединяване, до момента в който ти пристигаше с балета да кажеш “проба проба 6 “. 

Какво правиш във компанията?

Започваме от първата записана компания Ъпсурт ООД. Когато беше шеф ти на тази компания, отделяхме в обособена сметка % годишен налог облага, който би трябвало да се заплаща всяка отчетната година, които пари ти реши да използваш за персонални потребности! Които ти изхарчи и не върна! За това бяхме посъветвани да записваме нова компания,  на която да бъда шеф аз. Защо бях оставен да бъда аз шеф откакто не извършвам никакви функционалности в групата и компанията? И в миналото тя задлъжня ли и не вървеше ли всичко безпрепятствено в счетоводен и финансов аспект?

Защо караш на първа поради мен?

Защото си извършвам отговорностите и функционалностите както на шеф във компанията, по този начин и на реализатор в групата ли? С кое тъкмо те стопирах, че да караш на първа, откакто си вървиш на участия самичък, с албума който записа скришно от мен в студиото в което сме вложили пари за построяването му по равно ли? И най-после ще прибавя, че никой, в никакъв случай не ти е споделил нищо за това.

Чакам да схвана къде бъркам?

Грешиш в нарушаването на мъжка, другарска, бизнес сделка. Дори и без да бъде публично за мен началната ни сделка значи доста повече от хартия с автограф. Винаги съм изпълнявал прецизно това за което се бяхме разбрали!

“да пийвам “ и “да чадвам “ по никакъв метод не ми се е отразявало отрицателно на професионалните ми отговорности и уговорката, както към групата по този начин и към хората. Това, че ти имаше проблеми с алкохола и опиатите и не можеше да ги контролираш е твоя отговорност. Няма да разясня какъв брой позор съм брал поради тебе в този интервал. Никога не съм си разрешавал да пресилвам и една бира или едно уиски не ми е пречело да се отпусна и да си свърша работата. Напротив, самичък знаеш по какъв начин въздействам на хората когато сме били на сцена.

...и прати нотариална покана.

Поредната неистина. Може би не си подозирал, че ще ги запазя. Пазя нотариалните предложения, които ВИЕ ми изпратихте, а не аз на вас. Ицо, ЛЪЖЕШ за доста неща!

Относно правата!

Както ти като създател на текстовете, Венци като създател на музика, имате права, по този начин и аз имам права като реализатор и това го написа в Българският закон за авторско право, респективно мога да имам искания и аз, като част от групата. Забравяш, че аз съм давал пари за заснематето на клиповете и съм СЪпродуцент на тях! Предложих ви 5 разновидността да се разделим като огромни хора, само че не получих отговор един месец, тогава ти споделих, че имам права с които мога да спра песните с цел да ми обърнеш внимание. Като единствен източник на приход за мен, за детето и фамилията ми е обикновено да диря правдата в съответната обстановка.

Разделихме се по взаимно единодушие, тъй като при последният ни диалог ти сподели, че към този момент няма другарство, а има единствено бизнес, не ме искаш в бизнеса, а аз ти споделих ОК, само че остават неуредени права и финансови връзки. Тук желая да отворя една скоба за моята майка, която ти намеси.

   Никога не съм си разрешил да загатвам изключително обществено, член от фамилията ти по никакъв мотив. Момче от квартала е просто израз, който ти като “мъдър жител ” би трябвало да знаеш смисъла му. Аз съм мъж и в никакъв случай не бих оставил мой непосредствен, изключително майка си в сложен миг, за разлика от теб. Тук може би е мястото да загатна твоята " мъжка " постъпка, по какъв начин се криеше от военните да не те вземат в казармата, даже се записа да учиш и не приключи, а всичко беше единствено и единствено да се отървеш. Всички наши набори ходихме в казарма и се клехме за тази страна. Ти очевидно беше повече МЪЖ и не го направи! Нямаш нито военна, нито трудова брошура. Беше два дни дюнерджия и те изгониха.

Не считам, че мъж който не е ходил боец и няма никакъв трудов стаж, би трябвало да е изобщо в националното заседание!  Най-вече тъй като те познавам. Може да си добър като създател и хората да харесват песните ти, само че това не те прави добър и почтен човек.

Още една неистина, която беше казана е за песента от албума ти “сърцето на хлебарката “. Ти доста добре знаеш за кой е тази ария. Как разбрах аз за тази ария? Приближен човек до Шугър пристигна при мен и ми сподели, че си направил ария за мен, и ме попита дали  съм я слушал? Няма логичност след 23 години да пишеш ария за някой, който не ти бил споделил ЕВАЛА, а 6 месеца откакто се разделихме да излезе такава ария за която всички в Шугар знаят за кого е. А точно за мен и Goodslav. В тази ария са употребявани фрагменти от наши диалози, дори е намесен Криско, който преди 20 и недостатък години несъмнено е бил в любовния взор на татко си. " Гръбнака на медузата " беше естественият отговор в прав текст, като несъмнено това е хип-хоп и тези неща са естествени и се вършат на момента, а не с 23 годишна отминалост.

Имам екип от хора с които работя, само че всичко казано в тази ария са мои думи и тъкмо за това са ти бръкнали толкоз дълбоко. Хората които се грижат за музиката ми, за аранжимента, за редакцията на текстовете не се споделят Goodslav. Казват се Любомир и Ивайло! И в никакъв случай не са се крили!

Искам също да кажа, че не ме е позор от нищо което съм направил за групата, а точно да вляза в студио, да отивам на участия и концерти и да ИЗПЪЛНЯВАМ съвършено служебните си отговорности, по този начин както сме се били разбрали. Смятам, че съм заслужил всеки лев през годините!!!

Това е което желаех да споделя и да затворя тематиката!

Разбира се, песента “Христоматия ” е за почитателите на БГ хип-хопа. Рапа е страст, цялост от усеща с които един реализатор показва себе си!

Не можах да оставя по този начин нещата, като се има поради какъв брой мръсотия се изля върху мен! От тук нататък ще оставя музиката да приказва вместо мен! За всички които харесват това което върша, мога да кажа, че ще има нови неща от мен, забавни колаборации и несъмнено дебютен албум на Буч.

Бъдете здрави!  



Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР