От Фейсбук профила на Анна Стойкова, Столична община За първи

...
От Фейсбук профила на Анна Стойкова, Столична община За първи
Коментари Харесай

Анна Стойкова, СО: Заради опозицията ще има недостиг на средства за електроенергия и чистота

От Facebook профила на Анна Стойкова, Столична община

За първи път в съвещание на СОС не бе признат отчет по отношение на приемане на План сметката на града ни, главен финансов документ в сектор екология и имащ директно отношение към чистотата на града ни и качеството на атмосферния въздух.

Благодарение на бойкотиране от страна на опозицията поредност от действия, свързани с чистотата на града ни няма да усилят обсег и кратности, каквато е ясната наклонност през последните години.

Това значи, че улиците по които се движи всеобщия градски превоз ще се мият 6 пъти, а не 7 пъти годишно, вътрешнокварталните и улиците от публично значение ще се мият 7 пъти, а не 8 пъти годишно.

Столичното дружество за отнасяне на боклуци

ще има дефицит на средства за покриване нужните настоящи разноски за реализиране на активността си, като да вземем за пример разноските за електрическа енергия.

За 2023 година бяха планувани с 3 099 000 лева повече за заплащане на електрическа енергия, вода и горива;

В проект сметката бе планувано построяването на фотоволтаична система за лични потребности на общинско предприятия „ Столично дружество за отнасяне на боклуци “ на стойност 4 155 053 лева Изграждането на тази апаратура няма да стартира, което значи все по-големи сметки за електрическа енергия на завода, които ще се заплащат от жителите на град София.

Няма да се реализира и плануваното нарастване от 1,2 млн.лв. за дейностите, свързани с обекти от зелената система на град София и нарастване от 1,1 млн.лв., които се дават на районните администрации за разчистване на междублоковите пространства, районни градинки и зелени площи.

А “уж ” всички желаеме София да се развива, да става все по-чист, спретнат и зелен град.

 

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР