От февруари насам се носят слухове, сочещи към нови смартфони

...
От февруари насам се носят слухове, сочещи към нови смартфони
Коментари Харесай

Новият чипсет Snapdragon 7 Gen 2 на Qualcomm ще бъде представен на 17 март

От февруари насам се носят клюки, сочещи към нови смарт телефони с неиздадения Snapdragon 7 Gen 2. Слуховете сочат към стартирането на пазара на Snapdragon 7 Gen 2 и вероятно на нов Snapdragon 7+ Gen 1. Евентуалното стартиране на пазара най-сетне има дата и ясна дата – 17 март.

Северноамериканският производител на чипове удостовери ново събитие за 17 март. Като се имат поради всички приключвания на информация на тази дата евентуално компанията ще показа чисто новите чипсети.

Предполагаеми спецификации

Подробностите за Snapdragon 7 Gen 2 са нищожни. Има единствено един листинг в Geekbench с чипсета Sm7475. Той разполага с 1 x ARM Cortex-X2 ядро с тактова периодичност 2,92 GHz, 3 x ARM Cortex-A710 ядра с тактова периодичност 2,5 GHz и 4 x ARM Cortex-A510 ядра с тактова периодичност до 1,8 GHz. Графичният процесор е Adreno 725 с тактова периодичност 580 Hz. Засега е мъчно да се удостовери, само че тези спецификации биха създали Snapdragon 7 Gen 2 първия чипсет от междинен клас с ядро Cortex-X2.

Интересно е, че чипсетът има някои прилики със серията Snapdragon 8 Gen 1, тъй че няма да е изненадащо, в случай че в действителност става въпрос за ъндърклокната версия на същия. Графичният му процесор е Adreno 725, което значи, че е едно ходило под Snapdragon 730 в серията 8 Gen 1. Разбира се, тактовата периодичност и броят на ядрата ще дефинират дали продуктивността ще е сходна. Резултатите в Geekbench сочат продуктивност, която е по-добра от тази на MediaTek Dimensity 8200 и сравнима с тази на Dimensity 9000. Snapdragon 7 Gen 1 не беше обичаният избор на доста производители на смарт телефони, а MediaTek завоюва позиции в сегмента на по-високия междинен клас. Любопитно е да се види дали Snapdragon 7 Gen 2 ще усъвършенства нещата за Qualcomm.

В момента има два клюки за тези две устройства, които ще се оферират с новия Snapdragon 7 Gen 2 – POCO X5 GT и Realme GT Neo 5 Lite/SE.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР