От Faraday твърдят, че FF91 е по-качествен и по-бърз от

...
От Faraday твърдят, че FF91 е по-качествен и по-бърз от
Коментари Харесай

Faraday Future спира изграждането на завод за електрически коли в САЩ

От Faraday настояват, че FF91 е по-качествен и по-бърз от който е и да е различен електромобил на пазара.

Още по тематиката
Затварянето на едно от халетата от екоинспекцията е свило производството в края на годината

Това е първата огромна стъпка на Shell на пазара на различни горива

Близо 130 хиляди нови и използвани леки коли са регистрирани в страната за интервала

Шведската компания става първата в бранша, която се отхвърля от мотора с вътрешно горене

Китайската компания се включва в конкуренцията при електрическите коли

Японският производител е продал всичките си акции в компанията на Илън Мъск

Южнокорейският производител пуска на пазара електрокола с огромен пробег

Едва пет месеца откакто китайският стартъп Faraday Future разгласи, че ще построи цех за електрически коли в Лас Вегас, Невада стана ясно, че градежът е " спрян за неустановен интервал от време ". Планираната инвестиция беше 1 милиарда $, като в предприятието трябваше да се сглобява

Проблеми в Китай

Единственият вложител във Faraday Future остава проблематичният китайски бизнесмен.
Той

В обществено изказване Faraday съобщи, че проблемите на нямат нищо общо със случилото се в Невада. Още когато Faraday Future притегли финансовия шеф на BMW - Щефан Краус през март, задачата беше да се обезпечат нови вложители. Финансова поддръжка към момента обаче няма и Краус разяснява, че с цел да може техният модел FF91 да излезе на пазара, са нужни още 1 милиарда $.

Въпреки прекратяването на проектите за завода, от Faraday настояват, че тъй като имат част от земята в Невада, те биха се завърнали, за " дълготрайно сглобяване на коли. "

Състезанието до пазара

Сега китайският милионер е в рецесия, откакто и видимо под паника се пробва да навлезе на пазара на електрическите коли. Там обаче го чака основателят на Tesla Илън Мъск, чиято гигафабрика за акумулатори към този момент стартира работа. Тя се намира също в пустинята Невада и е част от партньорстовото сред Panasonic и Tesla, като общата инвестиция е 5 милиарда $.

Дъщерната компания на Tesla - SolarCity, завършва работа по втора гигафабрика - в Бъфало, Ню Йорк, като има проекти за още една - в Европа. Плановете на Мъск за на литиеви акумулатори в Австралия, дружно със договорката за всеобщо доставяне с литиева руда от Аржентина слагат Tesla в доста по преференциална позиция от догонващите Faraday Future.

Очевидно Tesla осъзнава, че за тях е основно да се развият в пазара на батериите и по-късно да интегрират SolarCity в автомобилостроенето. По-този метод Tesla може да акцентира на комерсиализацията на електрическите коли и смъкването на цената им, като първите бройки на новия им Модел 3 (35 хиляди долара) ще бъдат доставени до края на юли.

От Faraday настояват, че FF91 е по-качествен и по-бърз от който е и да е различен електромобил на пазара. Предварителните упования бяха те да излязат на пазара през 2018 година, само че против доста по-висока цена - депозит от 5000 $ и вторично възнаграждение сред 200 хиляди и 300 хиляди $.

Въпреки това борбата не е единствено сред Tesla и Faraday, откакто Volvo също направи в този бранш. Шведската компания разгласи, че от 2019 година ще създават единствено хибридни или напълно електрически коли.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР