От Facebook заявиха, че пандемията на коронавирус привлича повече потребители

От Facebook заявиха, че пандемията на коронавирус привлича повече потребители ...

Мерките срещу коронавируса удариха парите за Facebook.

От Facebook заявиха, че пандемията на коронавирус привлича повече потребители към неговите безплатни приложения, което подкопава приходите от реклами, от които зависи най-голямата социална мрежа в света.
Онлайн гласови и видео разговори в "Messenger" и "WhatsApp", са се удвоили на местата, които са силно засегнати от новия коронавирус, гласи съобщение на вицепрезидента по анализите на компанията Алекс Шулц, предаде АФП.
"Тъй като пандемията се разраства и все повече хора избягват физически контакт, това също означава, че много повече хора използват нашите приложения", казаха Парих и Шулц.
Голяма част от увеличеното потребление се отнася до безплатните съобщения на Facebook, които не генерират приходи от реклама, според Шулц.
"Ние не печелим много от услугите, в които наблюдаваме повишена ангажираност, и сме забелязваме спад в рекламния си бизнес в страни, предприели агресивни действия за намаляване на разпространението на COVID-19", заяви той.
Facebook, който има повече от два милиарда потребители, е сред многобройните фирми, които се очаква да понесат удар от кризата, която вече промени много потребителски и онлайн навици.
Румъния вече е номер две по зараза с коронавирус на Балканите, в САЩ нещата ескалират

Източник: actualno.com