От Facebook обявиха публично, че ще предприемат и други правни

...
От Facebook обявиха публично, че ще предприемат и други правни
Коментари Харесай

Facebook закри 30 профила на българската Efbet, предприемат още действия

От Фейсбук оповестиха обществено, че ще подхващат и други правни дейности против Efbet, като в това време оповестиха, че са закрили всичките им противозаконни профили на казина, посредством които са достигали неконтролирано до деца под 18-годишната възраст. Споменаването на имена на компании извършители е все по-честа процедура на софтуерния колос, който цели да порицае престъпно държание, което е в нарушаване на национални закони и правила на платформата.

Публичните дейности се случват единствено седмица откакто от Фейсбук оповестиха, че се стремят да си възвърнат доверието на потребителите, от обществената платформа започнаха дейни дейности за ограничение на противозаконни практики в региона на “регулираните ” артикули. На прицел са продажбата на оръжия, опиати, както и
хазарт за деца под 18 година, предава nbox.bg.

В България най-големият извършител се оказа точно букмейкърската компания Efbet, благосъстоятелност на Цветомир и Боян Найденови - братята, които преди месец станаха обект на следствие около от ДАНС и Прокуратурата. В описът на нарушителите във Фейсбук не попадат други български компании, само че е допустимо да попаднат и други.

Фейсбук регулатор Нарушенията на букмейкърската компания Efbet са в директното таргетиране на деца под 18г. посредством заобиколки на политиките на Фейсбук, както и на българското законодателство. За да избегнат надзор от страна на Фейсбук, хазартната компания основала над 30 профила на “хора ”, като ги наименовала с имената на Казината на Efbet в цяла България. По този метод Efbet рекламирал отвън контролираното пространство на формалната си страница. Така
казината си добавяли хилади другари и привличали почитатели, в това число под 18г. възраст, нещо което Фейсбук не позволява на бизнес страниците, а единствено на профилите на хора.

Сред изтритите профили на
казина са на Ефбет Хемус, Ефбет Тракия, Ефбет Благоевград, Ефбет Свиленград, Ефбет Димитровград, Ефбет Лозенец, Ефбет Надежда, Ефбет Тракия и др.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР