От Европейския център за транспортни политики алармират, че важни улики

...
От Европейския център за транспортни политики алармират, че важни улики
Коментари Харесай

Ботьо Ботев: Георги Семерджиев трудно би се измъкнал дори и при една перфектна адвокатска защита

От Европейския център за транспортни политики сигнализират, че значими улики за тежката злополука в София има заплаха да бъдат повредени, укрити и даже да изчезнат. Причината е, че джипът на Георги Семерджиев и таксиметровия автомобил са оставени на улицата със свободен достъп. Това изясни в предаването „ На фокус ” по Нова телевизия криминалистът Ботьо Ботев.

„ Недопустимо е това да стои там при подобен тежък случай, тъй като занапред ще предстоят автотехнически експертизи и ред други процесуални неща. Кой може да подсигурява, че макар че е пред постройката на Столична дирекция на вътрешните работи, няма да има хора до него? ”, съобщи той.

Според него самият случай е „ извънредно тежък, очевиден и знаков ”. „ Редно би било да бъде в място на следствената работа и да бъде гарантиран, предвид на осъществяване на всички нужни дейности. Това би могло да се употребява в следствие от юристите, с цел да бъде оправдан. Трудно би се измъкнал даже и от една съвършена адвокатска отбрана, каквато нормално се прави в такива случаи ”, сподели още Ботев.

„ Каква е ролята на полицайката? Преди да се даде публичност на случая потече информация, че в колата е имало жена. Коя е тази жена? Ако е тя, то тя също е направила закононарушение и прикрива такова. Никъде не се приказва тя ли е била и какво е правила в колата. Тук бих сложил въпроса „ за какво ”, сподели той. И добави: „ Обидно ми е като виждам, че такава госпожица може да бъде служителка на Министерство на вътрешните работи. Вижте ѝ външния тип ”.

По думите му в редица сходни случаи, в които са преплетени „ сходни персони ” всичко се замита.

„ Няма на практика резултат на превенция и наказване такова, каквото заслужават съгласно закона ”, счита криминалистът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР