От Европейския център за транспортни политики алармират, че важни улики

...
От Европейския център за транспортни политики алармират, че важни улики
Коментари Харесай

След тежката катастрофа в София: Има ли опасност от унищожаване или изчезване на улики

От Европейския център за транспортни политики сигнализират, че значими улики за тежката злополука в София , при която починаха две млади дами, има заплаха да бъдат повредени, укрити и даже да изчезнат. Причината - джипът на Георги Семерджиев и таксиметровият автомобил са оставени на улицата със свободен достъп.

„ За първи път попадам на обстановка, при която автомобилът е изоставен тук, на улицата при толкоз стеснителен случай. Ние бяхме мощно учудени, дойдохме персонално да проверим ", уточни пред Диана Русинова от центъра.

Според нея въпросите би трябвало да се насочат към проверяващите, а тя се надява да няма предумисъл и да не е допустимо някой да вземе нещо.

„ От три дни вали дъжд и в случай че е имало някакви улики, които са значими и те не са взети при първия и втория оглед и се постанова трети оглед, те няма по какъв начин да бъдат извлечени към този момент “, безапелационна е Русинова.

Според нея, всичко това приказва за лиспа на държавна политика. Русинова прикани да се изготвят ясна методика и протоколи по какъв начин се работи при такива случаи.

Междувременно  незабавните медици, отзовали се първи на сигнала на тел. 112 в злополучната нощ, описаха за шока от видяното. Екипът на доктор Йоанна Минкова и парамедикът Илиан Павлов идват на мястото на случая доста бързо. 

„ Не бях първия човек. Преди нас имаше пожарна, полиция и прокуратура. Бях с моя сътрудник парамедик Илиян. Първа беше нашата кола за спешна помощ, получихме сигнал в 11:08 ч. Пристигнахме за 4-5 минути. Първата панорама беше на колите, раздробени на пътя ", описа лекар Минкова.

Колегата ѝ добавя, че са стигнали скоростно и са видели нещо извънредно. " За съжаление не успяхме да помогнем на потърпевшите девойки ". Те са на възраст на екипа от ЦСМП. Той единствено записва гибелта им. " Имаше един оживял, който беше съвсем незасегнат - водач на такси, без съществени контузии ", уточни Павлов.

„ Това нещо остава с теб за цялостен живот. Няма по какъв начин да се бяга. Затова ЦСМП е короната в перлата на незабавната медицина – демонстрира ти по какъв начин да помагаш, по какъв начин да се бориш, макар страстите и ти демонстрира по какъв начин да жвееш с тях “, сподели парамедикът.

„ Всеки би трябвало да има самосъзнанието, че при някакъв вид нехайство или подценяване на обстановка за секунди може да стане както палач, по този начин и жертва “, уточни доктор Йоанна Минкова.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР