От Европейската служба за външна дейност (дипломатическата централа на Европейския

...
От Европейската служба за външна дейност (дипломатическата централа на Европейския
Коментари Харесай

ЕСВД реагира остро на руското решение за обявяване за издирване на журналиста Христо Грозев


От Европейската работа за външна активност (дипломатическата централа на Европейския съюз) декларират, съветските управляващи се пробват да лишат съветските жители от самостоятелните източници на информация за съветските военни дейности и осъществените жестокости в Украйна.

Това се споделя в отговор до БНР на говорителката на европейската работа за външна активност Набила Масрали във връзка оповестяването за търсене на журналиста Христо Грозев от Руската федерация.

" Свободата на осведоменост е главно право, залегнало в общата декларация на човешките права, които Русия е подписала. Макар аргументите за това решение да остават незнайни за нас, бихме желали да напомним, че Христо Грозев е извънредно почитан публицист, който има голям принос за следствието на няколко значими случая, измежду които свалянето на малайзийския полет MH 17, отравянето на Скрипал и Алексей Навални и скорошните зверства, осъществени от съветската войска по време на експанзията ѝ в Украйна ", се споделя в отговора.

" Огледалният отговор на войната в Русия е цензурата, която Руската федерация  постанова със закон, който криминализира т.нар " подправена информация ", в това число и за съветската инвазия в Украйна. Това принуди доста самостоятелни жители, както и интернационалните медии, да изоставен страната ", се споделя още в отговора.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР