От Европейската комисия заявиха пред БНР, че в момента не

...
От Европейската комисия заявиха пред БНР, че в момента не
Коментари Харесай

Пандемията в развитие: ЕС не води преговори за купуване на „Спутник V“

От Европейската комисия обявиха пред БНР, че сега не се водят договаряния за пазаруване на дози от съветската ваксина " Спутник V " на равнище Европейски съюз. Това съобщи кореспондентът на БНР в Брюксел.

По-рано организация " Ройтерс " заяви, че страните членки обмисляли опцията за договаряния с производителя на " Спутник V ".

В същото време ръководителят на Руския фонд за директни вложения Кирил Дмитриев е декларирал, че Русия " към този момент има съглашения с компании от Италия, Испания, Франция и Германия за произвеждане на „ Спутник V ".

На 4 март Европейската организация по медикаментите стартира оценка за достъп на съветската ваксина до европейския пазар.

Руската ваксина против COVID-19 „ Спутник V “ може да се създава в Западна Европа.  Това стана ясно от известия на разработчиците на имунизацията.

Ръководителят на Руския фонд за директни вложения Кирил Дмитриев съобщи в изказване, че неговата организация „ към този момент е постигнала съглашения с  компании от Италия, Испания, Франция и Германия  за пускане на производството на „ Спутник V “ , заяви БГНЕС.

Производствените съглашения в основни европейски държави идват в миг, в който  Медицинската организация на Европейски Съюз разисква публично утвърждение за съветската ваксина.  Днес ръководителят на отдела за здравни закани и имунизационна тактика на ЕМА Марко Кавалери разгласи в ефира на италианската радиостанция  Il Sole 24 Ore , че  агенцията може да утвърди съветската ваксина не по-рано от месец май. 

По-рано през днешния ден Ройтерс заяви, че  Европейският съюз има намерение да стартира договаряния за закупуване на съветската ваксина , с цел да приложи стратегия за имунизация на популацията на европейските страни против ковид на зараза. За да се случи това, е належащо да се получат  претенции от четири страни . Припомняме, че Унгария и Словакия към този момент закупиха от съветската ваксина, а Чехия разгласи, че е заинтригувана.
И Нидерландия стопира краткотрайно имунизацията с „ AstraZeneca “
Нидерландия се подреди измежду страните, които прекратиха краткотрайно използването на имунизацията на „ AstraZeneca “ най-малко до 29 март като превантивна мярка.  Подобен ход към този момент предприе и Ирландия. Решението е в отговор на известия от Дания и Норвегия за вероятни тежки нежелани реакции.

Трима здравни служащи в Норвегия, които неотдавна са били имунизирани с продукта, са били приети в болница за кръвотечение, кръвни съсиреци и тробмоцитопения, оповестиха здравните управляващи в събота, представени от bTV.

В неделя „ AstraZeneca “ съобщи, че е направила изследване на здравната информация на над 17 млн. имунизирани с нейния артикул в Европейския съюз и Англия и  не е разкрила данни за връзка сред имунизацията и упоменатите положения.  В Нидерландия през днешния ден стартират парламентарни избори, които поради пандемията ще се проведат в границите на три дни.

Испания удължи граничния надзор с Португалия до 6 април

Испания удължи граничния надзор с Португалия до 6 април, с цел да понижи пътувания сред двете страни в дните към католическия Великден. Влизането в Испания е позволено единствено за испанци, техните съпрузи или сътрудници, регистрирани в обществения указател и децата, които живеят под тяхно настойничество. 

Границата с Португалия бе затворена на 31 януари, поради внезапно повишаване на случаите на инфектирани с новите варианти на ковид а в прилежащата страна. Сега обстановката е овладяна и от двете страни на границата, само че управляващите подхващат по-строги ограничения, с цел да предотвратят възможна четвърта вълна на Covid-19. 

Те чакат с наближаването на Великденските празници да се усилят и несъществените пътувания и по тази причина стягат рестриктивните мерки.

В Испания от 29 март до 9 април, когато е Страстната седмица, няма да може да се пътува сред обособените райони по искане на централното държавно управление. 

Всички се съгласиха като се изключи районното държавно управление в Мадрид, което ще апелира мярката пред съда. Според премиера Изабел Диас Аюсо болестта в Испания влиза през летище Барахас в Мадрид и кабинетът на Педро Санчес би трябвало да ограничи полетите, а не да лимитира самите испанци.

Междувременно честотата на заразяване в страната спадна под 130 случая на 100 000 поданици, заради което Германия отстрани 6 испански провинции от листата на рисковите области. Това са Кастилия Ла Манча, Валенсия, Естремадура, Ла Риоха, Мурсия и Балеарските острови.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР