От Европейската комисия разпространиха изявление на председателя Жан-Клод Юнкер по

...
От Европейската комисия разпространиха изявление на председателя Жан-Клод Юнкер по
Коментари Харесай

Юнкер: Няма да толерираме никакви форми на антисемитизъм

От Европейската комисия разпространиха изказване на ръководителя Жан-Клод Юнкер във връзка на Деня в памет на жертвите на Холокоста - 2019 година:

" На 27 януари почитаме паметта на шестте милиона евреи - дами, мъже и деца - както и на всички останали жертви, убити по време на Холокоста. На този ден преди 74 години съюзническите сили освобождават концентрационния лагер " Аушвиц-Биркенау ", където се натъкват на неописуемо ужасяващи гледки. Омразата към " другия ", намерила израз в умъртвяването му.

В днешния ден на респект към жертвите на Холокоста съм надълбоко смутен. Дори не бих си помислил, че ще доживея до времена, в които евреите ще изповядват със боязън вярата си в Европа. Натъжава ме фактът, че близо 40 % от тях считат да изоставен Европа. Холокостът продължава да се отхвърля в Европа. Всеки трети европеец декларира, че знае " напълно малко " за Холокоста, а всеки двадесети в никакъв случай не е чувал за него.

Незнанието е рисково. Времето тече и спомените избледняват и по тази причина повече от всеки път наше морално обвързване е да помним. Не можем да променим историята, само че можем да създадем нужното, тъй че бъдещите генерации да не преживеят същия нетърпим смут още веднъж.

Няма да толерираме никакви форми на антисемитизъм, било то ежедневни офлайн и онлайн изявления, подбуждащи ненавист, или физически набези. Европейската комисия работи дружно с всички страни членки за превъзмогването на тази опасност и за гарантирането на сигурността на еврейските общности в Европа.

Изграждането на Европейския съюз стартира от пепелта на Холокоста. Наш дълг към еврейската общественост е да го помним и да се борим против антисемитизма. Това е наложително, в случай че желаеме да защитим нашите общи европейски полезности ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР