От есента Борисов вече 12 пъти е ходил да инспектира

...
От есента Борисов вече 12 пъти е ходил да инспектира
Коментари Харесай

Владимир Береану: Тази система е по-страшна и от комунизма

От есента Борисов към този момент 12 пъти е ходил да инспектира Автомагистрала " Европа ". Тоя строителен инженер ли е?! За какво върви там? Установих - Борисов се шашка от огромни машини. Убеден съм, че като дете не е имал задоволително играчки и се е занимавал да бие другите деца. Всяка машина сега за него е играчка. Това му е любовта - желае да кара огромни машини. Сега е опцията му - напуща, става водач! Ще реализира детската си фантазия.
Това съобщи пред телевизия 7/8 Владимир Береану.

Той разяснява и проблема с детски център " Биберон ", който стана обект на интерес от страна на прокуратурата. Пред малкия екран по-рано притежателят на центъра Пламена Тончева съобщи, че се опасява даже да показва гражданската си позиция в обществените мрежи поради боязън от репресии в родния й град Силистра.

" Имам възприятието, че тази система е по-страшна даже от комунизма. Тогава хората я бяха възприели, нямаха с какво да съпоставят. В момента е доста по-тежко - голяма част от българите работят в чужбина, сякаш сме членове на Европейски Съюз. ГЕРБ построиха една стройна система на ръководство, при която хората се изнудват, държат се в боязън от разнообразни локални структури. Когато използваш страната за сходен механизъм, тя има безграничен брой благоприятни условия да тормози с институциите, които има. Този способ се ползва систематично на всички места посредством по този начин наречените структури на ГЕРБ ", уточни Береану.

Той остро разкритикува държанието на Борисов и разказа, който е построил. Припомняме, че Борисов настойчиво се хвали с инфраструктурните си достижения - нещо, което е изключително съсредоточено през последните не просто дни, само че и седмици. Днес той още веднъж съобщи, че ще раздаде пари, които ще бъдат употребявани за възобновяване на класни стаи.

" Потискащо е това, в което се превърнахме. Не може един министър председател да се занимава единствено с това да изяснява, че всичко е с помощта на него - той дава парите, средствата за неща които са част от страната. Мисля, че всеки може да разбере, че пътищата на една страна са работа на страната, който и да я ръководи. Държавата се занимаваше с това - да обезпечава инфраструктура. Тодор Живков в никакъв случай не е правил глупавата неточност да изяснява, че Българска комунистическа партия е дала парите ", изясни още Береану и добави:

" Всичко, за което той приказва, е обвързване на всяка страна - да построиш инфраструктури, пречиствателни станции. Това дори не е обвързвано с политика. Това е елементарното обвързване на всяка страна ".

По думите му министър председателят е изработил нова подигравка. За следващ път през днешния ден Борисов излезе и съобщи пред обществеността, че ще обезпечи съоръжение на класни стаи по математика.

" Това министър председателят ли го афишира? Това е парадокс. Представям си по какъв начин вървят нещата в Министерски съвет - Борисов е дал задача на министрите да схванат кое " ‘ем е на ниска цена, ’ем да го е направил за идващия ден”. Един министър председател взема решение: Увеличаваме парите за обучение. Министерството ползва. Премиерът не може да се занимава с съоръжение на класни стаи и да го афишира като свое достижение ", уточни Береану.

Той не изключи опцията цялото държание на премиера да е обвързвано с " фетиш към личността ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР