От енергоразпределителното дружество ЕНЕРГО-ПРО се споразумяха с Община Кубрат за

...
От енергоразпределителното дружество ЕНЕРГО-ПРО се споразумяха с Община Кубрат за
Коментари Харесай

Енергопро и община Кубрат се споразумяха за разсрочване на дълг от над 3 млн. лева

От енергоразпределителното сдружение ЕНЕРГО-ПРО се споразумяха с Община Кубрат за разсрочване на дълга от 3, 176 млн. лв. на ВиК " Меден бунар " за употребявана електрическа енергия, оповестиха от сдружението.

Задължението е разсрочено за една година. С подписания спогодителен протокол Общината става поръчител по дълга и се ангажира той да бъде погасен до края на 2019 година

Така съвсем 20 000 души няма да останат без вода от през днешния ден.

Електроснабдителната компания приключи процедурата за спирането на електрозахранването на водоснабдителните уреди на ВиК сдружението.

Управителните препоръки на ЕНЕРГО-ПРО Варна и ЕНЕРГО-ПРО Продажби благодарят за градивните договаряния и завършването на съглашението към кмета на град Кубрат Алкин Неби, ръководителя на Общинския съвет Хюсеин Юмеров, шефа на ВиК " Меден бунар " Юзджан Алиев.

" Разбирането, поддръжката и съдействието на ангажираните държавни институции КЕВР, Министерство на енергетиката, Министерство на районното развиване и благоустройството и ДАНС също се оказаха основни фактори за сполучливото решение на сериозната обстановка и предотвратяването на заплахата жителите на община Кубрат да останат без водозахранване ", гласи известието.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР