От ембриони, замразени преди 30 години, се родиха близнаци. Досега

...
От ембриони, замразени преди 30 години, се родиха близнаци. Досега
Коментари Харесай

Близнаци се родиха от ембриони, замразени преди 30 години

От ембриони, замразени преди 30 години, се родиха близнаци. Досега това са  най-дълго замразените ембриони, довели до живо раждане.

Според Националния център за донорство на ембриони в Ноксвил, Тенеси, близнаците Лидия и Тимъти Риджуей, родени в Орегон, са от най-отдавна замразените и трансплантирани ембриони довели до живо раждане.

Те са били замразени през април 1992 година Ембрионите в началото са били владеене на анонимна фамилна двойка и съхранявани в лаборатория за плодовитост на Западния бряг до 2007 година, след което са дарени на Националния център за донорство на ембриони в Ноксвил, Тенеси. Те са получени посредством оплождане на яйцеклетки от 34-годишна донорка със сперматозоидите на брачна половинка.

Центърът за донорство в Ноксвил е религиозна организация с нестопанска цел, която  съхранява дарени ембриони най-често когато двойка, употребяваща ин витро оплождане, има повече оплодени яйцеклетки в сравнение с са им нужни и тези, които са допълнително, са дарявани.

Родителите на новородените близнаци Рейчъл и Филип Риджуей имат 4 други деца, които са заченати по натурален път и са на 8,6,3 и 2 години. Самите родители са били единствено на 3 и 5 години, когато новите им близнаци са били заченати благодарение на инвитро оплождане.

Възрастта на ембриона не би трябвало  да се отразява на здравето на детето. По-важна е възрастта на дамата, дарила яйцеклетката, считат учените.

Проучванията демонстрират, че 25-40% от трансплантираните замразени ембриони водят до живо раждане.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР