От електроразпределителното дружество ЧЕЗ препоръчват разумно потребление на ток през

...
От електроразпределителното дружество ЧЕЗ препоръчват разумно потребление на ток през
Коментари Харесай

ЧЕЗ препоръчва разумно потребление на ток през празниците

От електроразпределителното сдружение ЧЕЗ предлагат рационално ползване на ток през празничните и почивни дни, оповестиха от сдружение.
Те регистрират обичайно повишение на потреблението през празничните дни.
" ЧЕЗ Електро България " АД приканва клиентите да употребяват рационално и отговорно електрическата енергия през настъпващите коледни и новогодишни празнични и почивни дни. Подготовката за празниците води до доста повишение на потреблението на ток. Включването на повече и за по-дълго време на електрически уреди за отопление, подготвяне и предпазване на храна, осветяване и декорация през този интервал, ще се отрази и върху размера на месечните фактури.
Голяма част от употребяваните в семействата уреди са забележителен потребител на електрическа енергия. Готварските печки, хладилниците, фризерите, пералните и сушилните употребяват над 17% от месечното ползване на електрическа енергия в едно домакинство.
Готвенето употребява доста сила, тъй като фурната, грилът и котлоните работят при доста високи температури. От сдружението предлагат да се избират енергийно спестяващи уреди с висок клас на успеваемост /А или А+/. Използването им може да понижи доста сметките за ток.
Прилагането на ограничения за енергийна успеваемост биха могли да спестят до 20% от разхода за сила.
От " ЧЕЗ Електро България " АД припомнят на клиентите, че е значимо при по-дълго неявяване да изключват уредите от електрическите контакти. Включените в контакта уреди употребяват електрическа енергия, даже когато са в режим на подготвеност и действително не се употребяват. Изключването им може да понижи потреблението и месечната сметка с до 5% и в същото време да помогне за предотвратяването на възможни повреди.
Съвети за рационално и отговорно потребление на електрическата енергия са оповестени на www.cez.bg, в раздел " За клиента ", секция " Енергийна успеваемост ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР