От екскурзия в Кавала са се връщали две лекарки от

...
От екскурзия в Кавала са се връщали две лекарки от
Коментари Харесай

След тежката катастрофа край Свиленград: Първи разказ на пострадала в инцидента

От екскурзия в Кавала са се прибирали две лекарки от Университетската държавната болница в Бургас и няколко медицински сестри. Те са по-леко потърпевши и към този момент са се завърнали. Специално за DarikNews.bg споделя за случая доктор Силвена Цветанова , която е гастроентеролог в държавната болница.
 УМБАЛ Бургас
„ Говорих по телефона, когато стана случаят, само че си припомням, че водачът не съумя да го вземе. Движихме се с малко по-висока скорост, съгласно мен. Пътят беше влажен и очевидно рейсът сервира на завоя и се обърнахме. Не съм специалист, не знам с каква скорост е карал, не знам дали е била превишена или не, само че беше по-висока , до момента в който пътувахме за Гърция. От самото потегляне беше по-висока. Загиналата жена беше на трети ред от страната на водача. Загина на място, очевидно се е блъснала челно в главата ”, съобщи за доктор Цветанова.
 Община Бургас
По думите й пасажерите не са били с предпазни колани.

„ Нямаше колани на седалките ” , твърди тя.
 Община Бургас
„ Аз бях от дясната страна на рейса, на която паднахме. Сестра ми беше до мен. Тя е гледала напред и е видяла по какъв начин няма да можем да вземем завоя. Тя и дамата пред нея извикаха „ Блъскаме се “. В този миг усетих някой да пада върху мен. Някаква седалка ме затисна. Падаха стъкла и се разпищяхме всички. Двама мъже откъм гърба на рейса съумяха да излязат и започнаха да ни вадят . Аз бях една от първите, които съумяха да излязат ”, споделя гастроентерологът.

Заедно с доктор Цветанова в рейса са пътували още една лекарка от УМБАЛ Бургас, доктор Праматарова и две, три медицински сестри.
 Община Бургас
Д-р Цветанова е с леки, повърхностни травми, само че на другия доктор се прави ЯМР поради опасания за разкъсан менискус. Старшата сестра на отделението по „ Гастроентерология ” е с фрактура на прешлените. Друга сестра от отделението по „ Реанимация ” е с комоцио на главата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР