От екипа на европрокурора Лаура Кьовеши са възложили четири проверки

...
От екипа на европрокурора Лаура Кьовеши са възложили четири проверки
Коментари Харесай

Eкипът на Кьовеши поискали Антикорупционната комисия да провери кражби на европари

От екипа на европрокурора Лаура Кьовеши са упълномощили четири инспекции за корист с евросредства на Антикорупционната комисия КПКОНПИ.

Главният прокурор на Европейската прокуратура (ЕП) Лаура Кьовеши и ръководителят на КПКОНПИ Сотир Цацаров подписаха Споразумение за съдействие сред прокуратурата и Комисията, осведомят от Комисията за противопоставяне на корупцията. Споразумението цели да бъде интензивен процесът на съдействие и продан на информация в границите на откритите пълномощия на двете институции.

При следствието на закононарушения от компетентността на Екологичен потенциал, които засягат финансовите ползи на Съюза и са осъществени от лица, заемащи висши обществени длъжности, органите на Комисията – дирекция „ Противодействие на корупцията “, работят под непосредственото управление на съответния български европейски делегиран прокурор. КПКОНПИ ще дава на Европейската прокуратура цялостна информация за открити корупционни закононарушения. В съглашението е посочено, че „ Комисията осведоми без излишно закъснение Екологичен потенциал за всяко незаконно държание във връзка с което би могла да упражни своята подготвеност “.

Европейските прокурори могат да разпореждат на антикорупционната дирекция осъществяването на предварителни инспекции, както и да упражняват надзор в тази тенденция. Предвидено е също, че в хода на към този момент формирани досъдебни производства Екологичен потенциал и КПКОНПИ си взаимодействат, като дейности по следствието се възнамеряват взаимно и могат да се разпореждат на чиновници на дирекция „ Противодействие на корупцията “.

Освен в наказателното произвеждане, взаимоотношението ще се реализира и при отнемането на нелегално добито имущество. Европейската прокуратура ще уведомява КПКОНПИ посредством ръководителя й за всяко повдигнато обвиняване, което съгласно ЗПКОНПИ постанова образуването на имуществена инспекция. На органите на Комисията могат да се разпореждат и дейности по налагане на запори и възбрани, както и по ръководство на обезпеченото имущество.

Двете институции ще организират и взаимни образования, за повишение на подготовката на прокурори и чиновници на Комисията. До сегашния миг, преди сключване на Споразумението, на дирекция „ Противодействие на корупцията “ в Комисията са предоставени от европейски делегирани прокурори четири инспекции с предмет корист със средства на Европейски Съюз.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР