От екипа на европрокурора Лаура Кьовеши са възложили четири проверки

...
От екипа на европрокурора Лаура Кьовеши са възложили четири проверки
Коментари Харесай

От екипа на Кьовеши поискали Антикорупционната комисия да провери кражби на европари

От екипа на европрокурора Лаура Кьовеши са упълномощили четири инспекции за корист с евросредства на Антикорупционната комисия КПКОНПИ , заяви Българска национална телевизия.

Споразумение за съдействие сред прокуратурата и Комисията подписаха основният прокурор на Европейската прокуратура Лаура Кьовеши и ръководителят на Антикорупционната комисия (и някогашен основен прокурор на България - б.р.) Сотир Цацаров . Споразумението цели за бъде интензивен процесът на съдействие и продан на информация, в границите на откритите пълномощия на двете институции.
 Кьовеши желае още информация за двама от българските европрокурори
Кьовеши желае още информация за двама от българските европрокурори

Подадените данни не били задоволително цялостни

При следствието на закононарушения от компетентността на Екологичен потенциал, които засягат финансовите ползи на Съюза и са осъществени от лица, заемащи висши обществени длъжности, органите на Комисията - дирекция " Противодействие на корупцията ", работят под непосредственото управление на съответния български европейски делегиран прокурор.

Българската антикорупционна комисия ще дава на Европейската прокуратура цялостна информация за открити корупционни закононарушения.
 Кьовеши удовлетворена, че ще работи освен със сигнали, минали през прокуратурата
Кьовеши удовлетворена, че ще работи освен със сигнали, минали през прокуратурата

България нотифицира още две институции, посочи Иван Демерджиев

В съглашението е посочено, че " Комисията осведоми без излишно закъснение Екологичен потенциал за всяко незаконно държание във връзка с което би могла да упражни своята подготвеност ". Европейските прокурори могат да разпореждат на антикорупционната комисия предварителни инспекции, както и да упражняват надзор в тази тенденция.

Предвидено е също, че в хода на към този момент формирани досъдебни производства Екологичен потенциал и КПКОНПИ си взаимодействат по реда на Наказателно-процесуален кодекс и Регламент (ЕС) 2017/1939, като дейности по следствието се възнамеряват взаимно и могат да се разпореждат на чиновници на дирекция " Противодействие на корупцията ".
 Кьовеши назначи още четирима европрокурори от България
Кьовеши назначи още четирима европрокурори от България

Засега от прокуратурата не оповестяват имената им

Сътрудничеството ще бъде и при отнемането на нелегално добито имущество. Европейската прокуратура ще уведомява КПКОНПИ посредством ръководителя ѝ за всяко повдигнато обвиняване, което съгласно ЗПКОНПИ постанова образуването на имуществена инспекция. На органите на Комисията могат да се разпореждат и дейности по налагане на запори и възбрани, както и по ръководство на обезпеченото имущество .

Предвижда се двете институции да организират и взаимни образования, за повишение на подготовката на прокурори и чиновници на Комисията .

До сегашния миг, преди сключване на Споразумението, на дирекция " Противодействие на корупцията " в Комисията са предоставени от европейски делегирани прокурори 4 инспекции с предмет корист със средства на Европейски Съюз.
 Шефът на ГДБОП: Няма напън, прокурори не се интересуват от аферата
Шефът на ГДБОП: Няма напън, прокурори не се интересуват от аферата " Хемус "

Двама чиновници на ГДБОП се разпитват в момента
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР