От екипа на Боян Петров обясняват, че засега няма причини

...
От екипа на Боян Петров обясняват, че засега няма причини
Коментари Харесай

Алпинистът Боян Петров е в неизвестност от няколко дни в Тибет

От екипа на Боян Петров изясняват, че към този момент няма аргументи за терзание, тъй като той всекидневно е по-бърз от другите и се движи нагоре с ден напред

Още по тематиката
Да достигнеш покрива на света
от Дневник,8 апр 2018
Боян Петров потегля към Шиша Пангма и Еверест
от Дневник,4 апр 2018 Най-добрият български планинар Боян Петров е в неопределеност от няколко дни. Инфорамцията заяви брачната половинка му Радослава Ненова в своя профил във Фейсбук, а " Дневник " цитира публична информация от Министерството на външните работи (МВнР), че Петров е в неопределеност от 3 май. Вече е почнало търсене на алпиниста, който е в Тибет и по проект нападна най-ниския от осемхилядниците Шиша Пангма.

" Според получената информация, неговата липса е била видяна от участниците в експедицията в региона на Шиша Пангма на към 7500 м надморска височина. Веднага по-късно са изпратени трима души, с цел да го търсят. На 6 май сутринта, на 7350 м надморска височина са били открити палатката и спалния чувал, без самия планинар. Поради ненадейно утежняване на метеорологичните условия в региона тримата търсачи краткотрайно са прекратили издирването ", се споделя в известието на МвнР, представено от " Дневник ".

От екипа на Боян Петров обаче са обяснили пред изданието, че към този момент няма аргументи за терзание, тъй като Петров всекидневно е по-бърз от другите и се движи нагоре с ден напред, а и тази обстановка, при която няколко дни няма връзка с него, е нормална. " Няма ясни признаци, че Боян има проблем ".

От екипа на българския планинар в София позволяват, че поради утежняване на времето се е наложило да слезе до Лагер 1 или 2, които са добре снабдени с храна и да изчака отминаване на неприятното време. Заради сигнала, подаден от маджарски и италиански алпинисти обаче отговарящият за сигурността в базовия лагер офицер е алармирал за неналичието на Петров и е наредил започване на издирването, показва " Дневник ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР