От едно малко село в германската провинция Райнланд Пфалц -

...
От едно малко село в германската провинция Райнланд Пфалц -
Коментари Харесай

Китайски инвеститори превърнаха стара военна база в Германия във фабрика

От едно малко село в немската провинция Райнланд Пфалц - 300 бизнесмени от Китай желаят да покорят европейския пазар. За задачата са преустроили някогашна американска база и са я трансформирали в " Световна фабрика ". Става въпрос за най-голямата централизация на китайски компании на Стария континент. Търговията им процъфтява, а животът в района се е трансформирал. Повече споделя кореспондентът на Българска национална телевизия в Германия Мария Стоянова.

Нарича се " Световна фабрика " и е най-големият бизнес център от Далечния изток. Не се намира във Франкфурт, Берлин или Мюнхен, а в Хопщетен-Вайерсбах, в центъра на нищото. 800 китайци са се настанали в селцето с общо 3500 поданици. Всеки месец прииждат още.
Андреас Шолц, инциатор и шеф на " Световната фабрика ": В момента имаме две здания. Третата се построява и тя е за още 100 вложители. След това планираме още три здания, където да се настанят още 100 вложители. Идеята зад всичко това е да създадем условия за до 800 китайски, само че и немски компании.
На китайците от Хопщетен-Вайерсбах се гледа като избавление за един стопански изоставащ район. Китайският предприемач Чижионг Пънг се реалокира от Гуандун със фамилията си преди четири години.
Чижионг Пънг, бизнесмен: Дойдох в Германия, с цел да създавам мобилни технологии дружно с сътрудниците, които открих тук.
Местните хора приветстват инвестицията, която носи в касите на селцето корпоративен налог от 400 000 евро и усилва популацията. Кметът на прилежащия по-голям град обръща внимание върху нуждата от опазване на атмосферата. Интеграцията обаче не е проблем, тъй като китайците учат немски, а децата им вървят в локалните учебни заведения.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР