От една страна Nintendo започна едва ли не началото на

...
От една страна Nintendo започна едва ли не началото на
Коментари Харесай

Nintendo също иска да се включи в облачния стрийминг на игри

От една страна Nintendo стартира надали не началото на бъдещето на гейминга чрез Switch конзолата, която може да стриймва наличие към тв приемник. Компанията обаче желае да употребява модерните облачни технологии по-широко в своите артикули. Поне това споделиха нейни чиновници на годишната ѝ среща с вложителите.

Според тях концепцията видеоигри да се предават от отдалечени сървъри вместо местна подпора е, най-просто казано, бъдещето на гейминга. Нещо повече, Nintendo също би трябвало да настигне съперниците в тази област. Шунтаро Фурукава, актуалният шеф на компанията, показа:

„Макар че не чакаме скоро всички игри да бъдат приспособени за облачните технологии, техниката несъмнено напредва. Ние виждаме по какъв начин в бъдеще облачните услуги и стриймингът ще се развиват от ден на ден и повече, с цел да дават видеоигри на клиентите. И би трябвало да сме част от тези промени в средата. И по този начин, в случай че с тази технология гейминг общността нарасне, ние ще имаме по-големи благоприятни условия с помощта на метода ни към хардуера и софтуера и по този начин ще достигнем геймърите по целия свят, разкривайки им неповторими Nintendo прекарвания.“

От друга страна Шигеру Миямото (работил върху новите Mario, Zelda и Donkey Kong игри) мисли, че облачният гейминг няма безусловно да замести портативната подпора Switch. Според него локално съхранявани игри ще има и отсега нататък, само че въпросът е по какъв начин компанията ще успее да съчетае тези два правилото. Nintendo към момента няма облачна гейминг услуга от типа на услугите на Гугъл, Sony или Microsoft, само че дискретно опитва с технологията дружно с нейни сътрудници в Япония. Някои критици споделиха, че са имали опцията да стриймват игри като Assassin’s Creed на Switch. Освен това съгласно сведения от същата намира се приготвя и нова абонаментна услуга, която да се конкурира с PlayStation Plus, Xbox Game Pass и други от тази област.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР