От една парламентарна криза ще влезем в друга парламентарна криза

...
От една парламентарна криза ще влезем в друга парламентарна криза
Коментари Харесай

Проф. Тодор Галунов: Сега е моментът за евроатлантически кабинет

" От една парламентарна рецесия ще влезем в друга парламентарна рецесия – фрагментацията на българския парламент ще се повтори, предвижда политологът проф. Тодор Галунов в изявление за БНР.

" Докато българският политически хайлайф не се научи да работи в изискванията на коалиция, ще бъде по този начин. " - уточни той.

Според него, вероятността партиите да тръгнат към избори е по-голяма от тази за сформиране на държавно управление.

Ако се прави евроатлантически кабинет, то по-добре да е в този момент, в сравнение с след изборите, безапелационен е Галунов.

След вота се чака партията на Стефан Янев " Български напредък " да стане част от парламентарното уравнение.

" Не изключвам вид в нов кабинет " Български напредък " да се появи като композиция, даже на мястото на Има Такъв Народ ", означи професорът.

Повечето партии се надяват на следизборна коалиция, по-малко са тези, които отиват на действителна предизборна коалиция, която постоянно е по-честна към гласоподавателя, акцентира Галунов.

Остава дребен късмет да се образува кабинет, само че под изискване да бъде етикетиран като програмен, добави той.

Ако ГЕРБ и Политическа партия разменят местата си, това няма да промени изключително нещата. Движение за права и свободи ще резервира най-вероятно резултата си, загадката е Демократична България какво ще направи, уточни Тодор Галунов в разбора си, ориентиран към предварителни избори. По думите му " Политическа партия изсмуква електорат от Демократична България ".

Относно партията на Стефан Янев " Български напредък " политологът предвижда, че " ще се опита да го играе по-диалогично, малко по-центристки, с цел да може да хвърля мостове и вляво, и вдясно ".

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР