От един на шест месеца може да бъде увеличен периодът,

...
От един на шест месеца може да бъде увеличен периодът,
Коментари Харесай

По-тежки санкции за отсъствия от училище готви държавата

От един на шест месеца може да бъде повишен интервалът, в който се стопират детските надбавки, при пет неизвинени отсъствия на учениците. Темата е в развой на разискване от просветното министерство и депутати от ръководещата коалиция, заяви министърът на образованието Красимир Вълчев пред " Сега ". Планира се концепцията да бъде завършена като предложение за промени в закона за фамилните помощи за деца и то ще бъде импортирано от депутати от ГЕРБ тези дни. Вълчев изяснява, че въпросът е обсъждан преди време, защото инструментите да се накарат родителите да изпращат постоянно децата си на учебно заведение не са незадоволителни.

``
реклама

От години в правилника за използване на закона за фамилните помощи за деца има текст, съгласно който, в случай че ученикът не е ходил на учебно заведение пет часа без уважителни аргументи, то детските надбавки за родителите му (40 лв. за всяко дете и 90 лв. за две) се стопират за месеца, в който са позволени отсъствията. Същото предписание се отнася и за малчуганите, посещаващи предучилищни и детски градини.

Разликата е, че тук се постанова наказване при повече от три дни неизвинени отсъствия. Поради тази причина през 2017 година близо 36 000 небогати фамилии от страната са били лишени от детски надбавки. А през 2018 година борят им се е нараснал до 40 000. Заради статистиката и отпадането на огромен брой възпитаници, се разисква и още по-строга мярка - срокът на прекъсване на детските надбавки да е за една година. Друго предложение, което още се разисква, визира еднократната помощ за дете при постъпване в 1-ви клас, която сега е в размер на 250 лв..

Идеята е тя да се отпуска в два стадия, като вторият транш се обвърже с постоянното посещаване на учебно заведение. Наскоро от Българска социалистическа партия предложиха промени в закона за общественото подкрепяне, съгласно които при насъбрани неизвинени отсъствия да се стопират всички обществени помощи на фамилиите. Според просветителния министър тази мярка е прекомерно последна и би лишила от помощи фамилии при форсмажорни условия, като уточни за образец обстановката в Хитрино. Становището на общественото министерство е сходно. От там считат, че по този метод би се нарушила Европейската обществена харта. Министърът признава и че сегашните санкции по закона за предучилищното и учебното обучение не всеки път се постановат, а от време на време са несъбираеми. " Кметовете от време на време се въздържат.

Винаги съм апелирал към тях да не се въздържат, с цел да се усеща неизбежността на глобите ", разяснява още той след конгрес в Хасково. МОН работи с полицията поради учебно заведение, цялостно с хладни оръжия Това не е всеобща процедура, това е съответен случай, фрапиращ случай. Говорим за учебно заведение с доста деца в него – 960 възпитаници и дейст... Прочети повече Вълчев напомни, че по настоящия механизъм за взаимна работа на институциите по търсене на възпитаници са били образувани повече от 1 100 екипа с към 11 000 души, с помощта на които в допълнение в учебно заведение са били записани над 40 000 деца. Според него, механизмът към този момент би трябвало да се префокусира върху ежедневната посещаемост в учебно заведение, а не напъните да бъдат ориентирани единствено при започване на образователната година.
 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 n eXu s (преди 1 минута) Рейтинг: 15625 | Одобрение: -7230 При 3 отсъствия - да се връщат назад на село и на мотиката! Arkiva Shqip | Max Productional | Redbox Entertainment | Eran Production | Entermedia/Mixey Music (AL)Shqipëria dhe Bullgaria në zemrën time. Dy vende të lashta të mëdha. https://www.youtube.com/watch?v=MTScExDUBJM Напиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР