От един-единствен въпрос зависи съдбата на Македония, коментира сръбското радио

...
От един-единствен въпрос зависи съдбата на Македония, коментира сръбското радио
Коментари Харесай

Сръбска медия: Съдбата на Македония зависи от един въпрос

От един-единствен въпрос зависи ориста на Македония, разяснява сръбското радио Б 92.

Белграската медия в просторен материал споделя за трескава нощ в Скопие. Премиерът на страната и водач на Социалдемократическия съюз на Македония Зоран Заев се незабавна с лидера на най-голямата опозиционна мощ ВМРО-ДПМЕ Християн Мицкоски и други партийни водачи. На срещата бе обсъждан референдумът за новото име на страната. "Има възможност жителите да бъдат питани Дали желаете Македония да стане член на НАТО и Европейския съюз, като одобри съглашението с Гърция ", сподели Заев след края на договарянията късно нощес.

Премиерът съобщи, че към момента не може да каже нищо съответно и атакува съперника си. Думите и дейностите на Мицкоски са в прорез с политическата отговорност. "Този човек слага под въпрос историческия компромис с Гърция, бъдещето на нашата страна и сигурността на нашите жители ", уточни министър председателят. Думите на Заев бяха рецензия към лидера на опозицията, който се афишира против спогодбата с Атина.

Заев и гръцкият му сътрудник Алексис Ципрас подписаха на 17 юни съглашение югозападната ни съседка да се споделя Република Северна Македония и сложиха завършек на над 20-годишния спор сред двете съседки за името на страната със столица Скопие. Ако македонските жители одобрят договореността, Гърция евентуално ще вдигне ветото върху кандидастването за участие на някогашната югославска република в НАТО и Европейски Съюз.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР