(от дясно наляво) Лентата прерязват г-н Стоян Пасев, областен управител

...
(от дясно наляво) Лентата прерязват г-н Стоян Пасев, областен управител
Коментари Харесай

С асортимент от близо 15 000 продукта Kaufland откри петия си хипермаркет във Варна

(от дясно наляво) Лентата прерязват господин Стоян Пасев, регионален шеф на гр. Варна, господин Иван Чернев, ръководител на Управителен съвет на Kaufland България, господин Спас Цветков, шеф на петия хипермаркет на Kaufland във Варна, господин Евгени Гайдов, шеф " Продажби и ръководство на веригата на доставки ".

Kaufland България откри петия си хипермаркет във Варна, с който обектите на компанията в страната са към този момент 60. С инвестиция от 33 милиона лв., подбор от близо 15 000 продукта и екип от 90 души това е най-модерният хипермаркет Kaufland в цялата страна. Намира се на ул. Девня 24 в морската столица.

" Варна беше един от първите градове, в които отворихме порти преди 14 години. Днес точно тук откриваме 60-я ни хипермаркет в страната, който е пети за града. Това за нас не са просто числа, а резултат от доверието на нашите клиенти, което ни разрешава да се развиваме и растем. Тук създадохме най-модерния ни обект, построен напълно съгласно концепцията ни за оптимално улеснение на потребителите, още по-добра работна среда и в унисон с най-новите екологични стандарти ", разяснява Иван Чернев, Председател на Управителния съвет на Kaufland България.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики

Хипермаркетът разполага с малко над 5200 кв.м. застроена повърхност, от които близо 2900 кв.м. са комерсиална повърхност. Паркингът включва близо 230 паркоместа. Обектът дава отговор на най-новите стандарти за екологично и енергийно дейно строителство и е оборудван със системи, щадящи околната среда.

Петият хипермаркет на Kaufland във Варна включва близо 15 000 продукта в непрекъснатия си подбор, от които над 12 000 са хранителни артикули, а над 2000 - нехранителни.
Важна част от предложенията са личните марки на Kaufland, които доближават над 2200 продукта в новия обект.

Витрината с обслужване предлага пресен избор от близо 300 продукта, измежду които прясно месо, риба от района, месни специалитети, сирена и деликатеси. Собствената пекарна на компанията пък предлага близо 70 прясно приготвени самун и тестени произведения всеки ден. Свежите оферти в петия хипермаркет Kaufland във Варна включват и богат избор от над 190 деликатно подбрани сортове плодове и зеленчуци, подправки и цветя.

Като правилен и резистентен сътрудник на българските производители, Kaufland работи с общо 23 производители от района на Варна. За 16 от тях дава народен пазар. 230 са продуктите, създадени в района на Варна, които клиентите на компанията могат да намерят в обектите в града. Само в новия хипермаркет могат да се открият над 100 локални оферти.

Част от тях са фермерските артикули, показани в особено обособения за задачата " Фермерски пазар " в обекта. Всички те са от дребни фамилни ферми от района, с които Kaufland си партнира. Към момента компанията предлага 28 висококачествени фермерски продукта от 6 районни производители.

Друга значима част от асортимента на новия обект образува разнообразието от биопродукти, които компанията предлага - броят им e 380, включително оферти без глутен, без лактоза и артикули за вегани. Част от тях са включени в особено самостоятелен био ъгъл директно до входа на хипермаркета.

Пак там са ситуирани пекарната и витрината " To-Go " с храна и питиета за у дома или офиса, с цел да бъдат оптимално улеснени клиентите в динамичното им всекидневие. Хипермаркетът разполага със особено създадена за веригата дизайнерска навигационна и осветителна система, която улеснява пътя на потребителя до мечтаните артикули. По-широките коридори и по-ниските лавици със артикули пестят време и дават опция за бърз достъп до касите от всяка точка на магазина.

В новия обект клиентите могат да открият и личните текстилни фешън линии на компанията като Kuniboo за най-малките, Hip&Hopps за подрастващите, Oyanda за дамите и Townland за господата. За да подсигурява високото качество на текстила си, за направата му компанията употребява нишки от био памук, сертифициран по Глобалния стандарт за органически текстил - GOTS*. Това значи, че при обработката на ръчно подбрания органически памук не са употребявани нездравословни за околната среда субстанции като химикали, изкуствени торове, хлор, пестициди и други.

Това е първият хипермаркет на Kaufland България в града и втори в страната с напълно стъклена входна фасада, която разрешава още по-голям достъп на естествена светлина. Функционалният и съвременен интериор е основан с мисъл за по-лесната, бърза и интуитивна ориентировка измежду голямото многообразие от качествени и свежи артикули.

Сградата е с новаторска " зелена " климатична система, която комбинира отопление и изстудяване. Тя не употребява горива, а остатъчната топлота от хладилните витрини и пространства, с цел да отоплява през зимата и разхлажда през лятото. Хипермаркетът има и последно потомство LED осветяване. Всички енергийно ефикасни технологии са за да бъде понижен въглеродният отпечатък до най-малко и са в подтекста на поредната политика на Kaufland България за грижа към природата.

С петия хипермаркет във Варна Kaufland България открива в града 90 нови локални работни места. Така екипът на компанията в морската столица към този момент наброява общо над 600 души. Компанията се грижи да сътвори положителни работни условия и атмосфера с удобни и просторни обществени пространства, ергономични и комфортни касови маси, както и усъвършенствана логистика при зареждане на стоките. Компанията е постоянен шеф, който дава благоприятни условия за стабилно кариерно развиване и доста положителни условия на труд - конкурентно възнаграждение и необятен пакет от обществени придобивки.

Социалната отговорност е залегнала в цялостната бизнес тактика на Kaufland България. Като приближен сътрудник на българските фамилии Kaufland България освен предлага качествени артикули, само че изключително държи на грижата за най-малките. Ето за какво по случай откриването на най-новия си обект във Варна компанията подари 100 детски подаръчни комплекта на отделението по неонатология към МБАЛ " Света Анна-Варна ". Те включват дерматологично тествани и качествени бебешки артикули от нужда за всяко новородено и неговите родители.

До момента Kaufland България е вложила 135 милиона лв. в енергийно-ефективно строителство и рационализация на обектите си във Варна, удобството, качествения и разнороден подбор. От стъпването си на българския пазар компанията се трансформира в важен фактор и тласък на националната и районна стопанска система и инфраструктура по места с обща стойност на вложенията от над 1.4 милиарда лв.. За Kaufland
Кауфланд България ЕООД енд Ко КД е на българския пазар от 2006 година. Веригата има 59 хипермаркета в цялата страна. Обектите са със междинна комерсиална повърхност от 3200 кв.м. Повече информация можете да откриете на www.kaufland.bg.
*Стандартът GOTS (Глобалния стандарт за органически текстил) e международно приет стандарт, който подсигурява стабилно произвеждане на текстил - от добива на биологично създадени естествени първични материали, през екологично и обществено отговорно произвеждане, до транспарантното обозначаване.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР